9 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση για τη σύσκεψη της Επ. Αγώνα του Π.Α.ΜΕ. στις Ασφαλιστικές Εταιρείες


Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες,
Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με το νέο πακέτο μέτρων και το προϋπολογισμό που ψήφισε στη Βουλή, άνοιξε  το δρόμο για την πλήρη εξαθλίωση της εργατικής τάξης της χώρας, για τη κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος.

Και στο κλάδο μας οι επίθεση αυτή είναι σε πλήρη εξέλιξη. Μετά τη καταγγελία της κλαδικής ΣΣΕ έχουμε ένταση της εργοδοτικής επίθεσης με όλες της τις μορφές: Απολύσεις, νέες μειωμένες επιχειρησιακές συμβάσεις, διαχωρισμό των συναδέλφων σε «παλιούς» και «νεοπροσλαμβανόμενους», κόψιμο επιδομάτων, αλλαγή ωραρίων, απόσπαση ατομικής «συναίνεσης» για μελλοντικές μειώσεις. Όλα υπό καθεστώς πρωτοφανούς τρομοκρατίας.

Την ίδια ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά, οι διοικήσεις των σωματείων μας κάθε άλλο παρά έχουν σκοπό να οργανώσουν τους εργαζόμενους του κλάδου. Η ΟΑΣΕ, που παρά τις συνεχείς υποχωρήσεις της τόσους μήνες δε κατάφερε να «πείσει» τους εργοδότες να υπογράψουν μειωμένη κλαδική ΣΣΕ, αντί να καλέσει έστω τώρα σε κινητοποιήσεις, απλά παρακαλάει τους εργοδότες «να ξανακάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου».

Παράλληλα η διοίκηση του σωματείου μας, του ΣΥΑΕ, έχοντας εγκαταλείψει κάθε σκέψη για οργάνωση των εργαζομένων, κάθεται και παρατηρεί σε μία εταιρεία μετά την άλλη να προχωρούν μειώσεις και ανατροπές δικαιωμάτων. Οι μόνες τους κινήσεις είναι να συναντιούνται με τις διοικήσεις των εταιρειών και να διερευνούν την υπογραφή μειωμένων (σε σχέση με τη παλιά κλαδική) επιχειρησιακών συμβάσεων, μακριά από τους εργαζόμενους και χωρίς τη κινητοποίησή τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Τελευταίο τους κατόρθωμα: Μετά από πίεση της παράταξης που στηρίζει το ΠΑΜΕ στον ΣΥΑΕ, της ΕΣΑΚ, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου που έγινε στις 10/10 είχαν συμφωνήσει να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση για όλα αυτά τα θέματα στις 14/11/2012. Ακόμη και αυτή την απόφαση, παρά την απανωτή πίεσή μας, τη σαμποτάρισαν, έκαναν σα να μη πάρθηκε ποτέ! Σήμερα, μετά από καταγγελίες μας, κάνουν περιοδείες σε κάποιους χώρους δουλειάς με ανακοινώσεις-ευχολόγια, χωρίς να προτείνουν τίποτα συγκεκριμένο. Φοβούνται και αποφεύγουν με κάθε τρόπο να αρχίσουν να οργανώνονται και να κινητοποιούνται οι εργαζόμενοι του κλάδου.

Συνάδελφοι, τα παραπάνω δεν είναι μονόδρομος. Μπορούμε κι αλλιώς!

Πρέπει όμως να συνειδητοποιήσουμε πως η κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα δεν είναι προσωρινή. Δεν είναι «μπόρα που θα περάσει». Αυτή θα είναι η ζωή μας αν το επιτρέψουμε. Γι αυτό και η οπισθοχώρηση δεν αποτελεί επιλογή. Επιλογή είναι μόνο η οργάνωση κι ο αγώνας.

Σας καλούμε να συμμετέχετε στη σύσκεψη που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα του Π.Α.ΜΕ. στις Ασφαλιστικές Εταιρείες. Μόνο αν αυτή  μαζικοποιηθεί και «ριζώσει» σε κάθε χώρο δουλειάς, μόνο αν βάλουμε στόχο την ανατροπή των συσχετισμών στα σωματεία του κλάδου και πρώτα του ΣΥΑΕ μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα.
Τετάρτη 12/12 – 18:00
Στα γραφεία του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού

(Πλ. Μητροπόλεως 10, πίσω από τη Μητρόπολη Αθηνών)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δε δημοσιεύονται. Μπορείτε όμως και από εδώ να επικοινωνήσετε μαζί μας. Καλό είναι βέβαια ν' αφήσετε και κάποιο στοιχείο επικοινωνίας...