8 Νοεμβρίου 2013

Νέα απεργία σήμερα στη «ΝΙΚΑΣ» για τις απολύσεις πρωτοπόρων εργατών

[Το βίντεο και το κείμενο είναι από το 902.gr]

Με νέα 24ωρη απεργία σήμερα και γενική συνέλευση στις 10 το πρωί απαντούν οι εργαζόμενοι της αλλαντοβιομηχανίας «ΝΙΚΑΣ» στις δέκα τρομοκρατικές απολύσεις πρωτοπόρων εργατών, που πραγματοποίησε η εργοδοσία την Πέμπτη μια μόλις μέρα μετά την 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία.
Νωρίς το πρωί της Πέμπτης η εργοδοσία, μέσω δικαστικού επιμελητή, ανακοίνωσε την απόλυση σε τρία μέλη της Εργοστασιακής Επιτροπής του κλαδικού Συνδικάτου Τροφίμων-Ποτών. Λίγο αργότερα η εργοδοσία έκανε άλλες 7 απολύσεις, με εξώδικα που έστειλε στα σπίτια των εργαζομένων. Σε αυτές τις νέες απολύσεις περιλαμβάνονται και τα άλλα τρία μέλη της Εργοστασιακής Επιτροπής (συνολικά είχε πέντε μέλη και ένα αναπληρωματικό) ενώ και οι 10 απολυμένοι, συμμετείχαν σε πρόσφατη συνέλευση, όπου εκλέχτηκε η Εργοστασιακή Επιτροπή.
Άμεσα οι εργαζόμενοι, σταμάτησαν τη δουλειά και πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση όπου αποφάσισαν κλιμάκωση των απεργιακών τους κινητοποιήσεωνμέχρι να παρθούν πίσω οι απολύσεις. Από την πρώτη στιγμή, στο πλευρό τους βρέθηκε η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και το Συνδικάτο της Αττικής.

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ  
«Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις τρομοκρατικές απολύσεις σύσσωμης της εκλεγμένης σωματειακής επιτροπής, στην επιχείρηση "ΝΙΚΑΣ". Είναι ξεκάθαρο χτύπημα στην οργάνωση των εργατών, στη συλλογική δράση. Η εργοδοσία ξεσαλωμένη από την πολιτική της κυβέρνησης αξιοποιεί τα συνεχόμενα μέτρα υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων και στρέφεται ανοιχτά απέναντι σε εργάτες που μπαίνουν μπροστά διεκδικώντας αξιοπρεπή ζωή.
Όπλο των εργατών είναι η αλληλεγγύη.
Να δυναμώσει από κάθε εργοστάσιο του κλάδου και από κάθε κλάδο ξεχωριστά η αλληλεγγύη στους συναδέλφους μας στην επιχείρηση "ΝΙΚΑΣ". Να παρθούν εδώ και τώρα πίσω οι απολύσεις».
Τις απολύσεις καταγγέλλουν και καταδικάζουν η Ομοσπονδία Τύπου-Χάρτου, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο καθώς και εκπρόσωποι από μια σειρά χώρων δουλειάς του κλάδου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δε δημοσιεύονται. Μπορείτε όμως και από εδώ να επικοινωνήσετε μαζί μας. Καλό είναι βέβαια ν' αφήσετε και κάποιο στοιχείο επικοινωνίας...