18 Φεβρουαρίου 2020

Νέα ανακοίνωση για τις απολύσεις στην Eurolife - Όλοι στην απεργία 18/2!


Όλοι στη Γενική Απεργία στις 18 Φλεβάρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 στα Προπύλαια
·        Απεργούμε ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο
·        Απεργούμε για να παρθούν τώρα πίσω οι απολύσεις των συναδέλφων μας

Συνάδελφοι,
Η Eurolife Ασφαλιστική έχει προχώρησει σε απολύσεις 11 συναδέλφων από το Τμήμα Πληροφορικής, με την προοπτική ν’ αναθέσει το συγκεκριμένο κομμάτι εργασιών σε εξωτερικό συνεργάτη.

Μετά την προηγούμενη παρέμβασή μας και το σχετικό μας κάλεσμα, ανακοίνωση καταγγελίας εξέδωσε και το κλαδικό σωματείο ο ΣΥΑΕ, ενώ έχει ζητήσει -και μάλλον ήδη κανονίσει- συνάντηση με την διοίκηση της εταιρείας για να συζητήσει γύρω από τις συγκεκριμένες απολύσεις.

Απέναντι στις απολύσεις όμως δεν αρκεί μια συνάντηση με τη Διοίκηση πίσω από κλειστές πόρτες. Χρειάζεται να δοθεί απάντηση από τους ίδιους τους εργαζόμενους!

Την Τρίτη 18 Φλεβάρη έχει κηρυχθεί γενική απεργία ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Ένα νομοσχέδιο που τσακίζει το σύνολο των ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων (σύνταξη, υγεία, πρόνοια), ενώ την ίδια ώρα δίνει αέρα στα πανιά των ασφαλιστικών ομίλων. Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις έγιναν οι απολύσεις στην Eurolife, όπως ανάλογες κινήσεις «αναδιάρθρωσης» και μείωσης προσωπικού έχουμε σε μια σειρά ομίλους το τελευταίο διάστημα. 

Αυτά είναι ό,τι έχουν να περιμένουν οι εργαζόμενοι από τα νέα υπερκέρδη που αναμένουν οι ασφαλιστικές από το τσάκισμα της κοινωνικής ασφάλισης: Ανασφάλεια, τρομοκρατία, εντατικοποίηση κι ανεργία.

Γι αυτό στις 18 Φλεβάρη πρέπει ν’ ακουστεί δυνατά η δική μας φωνή:
          Απεργούμε ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Γι αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση, με παροχές που ν’ ανταποκρίνονται στις σημερινές δυνατότητες.
          Απεργούμε για να παρθούν πίσω οι απολύσεις των συναδέλφων μας. Για να πάρει απάντηση η αντεργατική επίθεση της Eurolife!

Απαιτούμε στην συνάντηση σωματείου και διοίκησης της εταιρείας να είναι παρόντες και οι ίδιοι οι συνάδελφοι!

Καλούμε το σωματείο, τον ΣΥΑΕ, μετά τη συνάντηση με την εργοδοσία να προχωρήσει σε σύσκεψη όλων των εργαζομένων της εταιρείας, οργανώνοντας την πάλη για την ανάκληση των απολύσεων!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δε δημοσιεύονται. Μπορείτε όμως και από εδώ να επικοινωνήσετε μαζί μας. Καλό είναι βέβαια ν' αφήσετε και κάποιο στοιχείο επικοινωνίας...