18 Μαΐου 2013

Να συνεδριάσει τώρα το Δ.Σ. του ΣΥΑΕ για τις Συλλογικές Συμβάσεις!


Αθήνα, 15/5/2013
Προς: Το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων

Θέμα:  Πραγματοποίηση Έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥΑΕ

Συνάδελφοι,
Στις 27/2/2013 σας απευθύναμε αίτημά μας για άμεση συνεδρίαση του Δ.Σ. του σωματείου με τα παρακάτω 2 θέματα:
  •  Θέσεις και δράση του ΣΥΑΕ για την Εθνική Γενική ΣΣΕ
  • Θέσεις και δράση του ΣΥΑΕ για τη κλαδική ΣΣΕ, τις αντεργατικές ανατροπές & την ανεργία στο κλάδο.

Λόγω τις κρισιμότητας αυτών των ζητημάτων δε, σας καλέσαμε η συγκεκριμένη συνεδρίαση να είναι ανοιχτή, να κοινοποιηθεί δύο ημέρες πριν με ανακοίνωση σε κάθε χώρο εργασίας και να πραγματοποιηθεί σε κάθε περίπτωση μετά τις 17:30, ώστε να μπορεί να παραβρεθεί κάθε συνάδελφος που το επιθυμεί.

Το αίτημά μας αυτό το αγνοήσατε, όπως αγνοήσατε και την επανάληψή του στις 3/4/2013.

Σήμερα, μετά και το συνέδριο της ΟΑΣΕ, επανερχόμαστε ακόμη μια φορά, ζητώντας να ορίσετε επιτέλους Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΑΕ που θα πάρει αγωνιστικές αποφάσεις για τα συγκεκριμένα θέματα, με αρχή τη συμμετοχή του ΣΥΑΕ μαζί με δεκάδες άλλα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 23/5/2013 για την υπεράσπιση & διεκδίκηση των ΣΣΕ.

Γνωρίζουμε το ίδιο καλά όσο κι εσείς πως η συνεχιζόμενη επί μήνες άρνησή σας για συνεδρίαση του ΔΣ με θέματα που θέτουν μέλη του συλλόγου, εκτός από απαράδεκτη είναι και πέρα για πέρα αντικαταστατική (άρθρο 21). Τονίζουμε πως δε θα ανεχτούμε αυτή η κατάσταση να συνεχιστεί, προβαίνοντας σε περίπτωση που συνεχίσετε να αρνείστε τη συζήτηση των συγκεκριμμένων θεμάτων σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Τέλος, υπενθυμίζουμε πως ο απολογισμός δράσης που ΕΣΕΙΣ παρουσιάσατε και υπερψηφίστηκε στη τακτική γενική συνέλευση του ΣΥΑΕ στις 18/2/2013 χαρακτήριζε το δίμηνο Μάρτη & Απρίλη 2013 ως «δίμηνο δράσης  και ενημέρωσης σε όλες τις εταιρείες για το θέμα της κλαδικής ΣΣΕ». Γι αυτό απαιτούμε στο Διοικητικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί να παρουσιάσετε αναλυτικά τη δραστηριότητα και τα συμπεράσματα της διοίκησης του ΣΥΑΕ από το «δίμηνο δράσης» που πραγματοποιήθηκε.

Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση στον ΣΥΑΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δε δημοσιεύονται. Μπορείτε όμως και από εδώ να επικοινωνήσετε μαζί μας. Καλό είναι βέβαια ν' αφήσετε και κάποιο στοιχείο επικοινωνίας...