26 Ιουνίου 2013

Απεργία στην Εθνοdata


[Αναδημοσιεύουμε από το blog του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού Αττικής. Εδώ μπορείτε να βρείτε και την απεργιακή ανακοίνωση του σωματείου]

Απήργησαν σήμερα (χτες) οι εργαζόμενοι στην «Εθνοdata» (θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας) ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας για μείωση των μισθών κατά 6% στους εργαζόμενους που αμείβονται από 1.000 ευρώ και κάτω. Οι μισθοί των υπόλοιπων εργαζόμενων είχαν μειωθεί το προηγούμενο χρόνο κατά 10%. Συνολικά είναι 500 εργαζόμενοι. Στη διάρκεια της απεργίας πραγματοποίησαν γενική συνέλευση, αποφασίζοντας την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων μέχρι την Πέμπτη, οπότε και θα γίνει συνάντηση με την εργοδοσία. Ανάλογα με το αποτέλεσμα της συνάντησης οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν τι στάση θα κρατήσουν.
Σήμερα στο πλαίσιο της απεργίας το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Αττικής, εκφράζοντας την έμπρακτη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων, συμμετείχε στην περιφρούρηση της απεργίας στις εγκαταστάσεις της Εθνικής στο Γέρακα όπου συστεγάζονται και υπηρεσίες της «Εθνοdata». Το κλαδικό και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Εθνική έχουν κάνει πρόταση στους εργαζόμενους της τράπεζας στο Γέρακα να πάρουν απόφαση για κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους συναδέλφους τους στη θυγατρική.
Σε σχετική ανακοίνωση του κλαδικού σημειώνεται ότι η εργοδοσία, επιχειρηματολογώντας υπέρ των μειώσεων, ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι «δεν μπορεί υπάλληλοι της Εθνοdata να αμείβονται περισσότερο από τους νεοπροσλαμβανόμενους της Εθνικής Τράπεζας». Σε αυτή την προσπάθεια της εργοδοσίας να διαιρέσει τους εργαζόμενους «οι εργαζόμενοι σε ΕΤΕ και Εθνοdata πρέπει να απαντήσουμε με ενότητα και αγώνα», επισημαίνει το κλαδικό σωματείο. «Να πρωτοστατήσουμε έτσι ώστε να γίνουν συνελεύσεις παντού, να συγκροτηθούν επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς. Να συντονιστεί η δράση με όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου με όποια σχέση και αν εργάζονται ή από όποια εταιρεία και αν προέρχονται καθώς και με τα άλλα τμήματα του κλάδου. Η συμβολή μας στην ισχυροποίηση της ταξικής γραμμής στο συνδικαλιστικό κίνημα και η συμπόρευση με το ΠΑΜΕ κρίνεται αναγκαία. (...) Έτσι μόνο θα ανατρέψουμε τα σχέδιά τους».
Επίσης σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ καταγγέλλει την απαράδεκτη απαίτηση της εργοδοσίας και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δε δημοσιεύονται. Μπορείτε όμως και από εδώ να επικοινωνήσετε μαζί μας. Καλό είναι βέβαια ν' αφήσετε και κάποιο στοιχείο επικοινωνίας...