22 Ιουλίου 2013

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ




ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΜΑΣ

Συνάδελφοι- συναδέλφισσες,
Την Τρίτη 23 Ιούλη η Κυβέρνηση θα επιχειρήσει να φέρει στη Βουλή νομοσχέδιο για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Η απόπειρα αυτή της Κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου:
·  στοχεύει να πνίξει τις μικρές επιχειρήσεις, που κάτω από το βάρος του ανταγωνισμού δεν θα αντέξουν και θα κλείσουν η μια πίσω από την άλλη.
·         στοχεύει να συντρίψει ό,τι έχει απομείνει από το δικαίωμα του εργαζόμενου να ζει και να εργάζεται σε ανθρώπινες συνθήκες.
·      στοχεύει να συμπαρασύρει μαζί με τους εμποροϋπάλληλους και άλλους κλάδους εργαζομένων, οι οποίοι θα αναγκαστούν να συμμορφωθούν στις «νέες συνθήκες της οικονομικής ζωής του τόπου»…
Γιατί, θα είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες και τα ασφαλιστικά γραφεία δε θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας για να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τα κέρδη τους. Ήδη έχουν κάνει την αρχή μια σειρά εταιρείες, πατώντας με διάφορους τρόπους πάνω και στη κατάργηση της κλαδικής σύμβασης. Άλλοτε με τη πρόφαση πως «το συγκεκριμένο τμήμα χρειάζεται να λειτουργεί πιο ευέλικτα», άλλοτε γιατί «αυτή τη περίοδο υπάρχει μεταφορά παραγωγής», πάντα όμως με την απειλή πως «οι καιροί είναι δύσκολοι και είστε τυχεροί που έχετε δουλειά»...
Αξιοποιούν κάθε νόμο, κάθε διάταξη που τους επιτρέπει να μειώσουν τα εργασιακά και μισθολογικά μας δικαιώματα, στο όνομα της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Γιατί ο μόνος νόμος που έχει αξία γι αυτούς είναι ο νόμος του κέρδους.
Συνάδελφοι, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ανεχτούμε την αλλαγή του ωραρίου μας. Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε αργά αργά να γυρίζουμε στις εποχές που οι εργάτες δούλευαν ήλιο με ήλιο για ένα κομμάτι ψωμί.
Η δική μας απάντηση είναι η κοινή πάλη και ο συντονισμένος αγώνας με τους εργαζόμενους στο εμπόριο, τον τουρισμό, με τους μικρούς αυταπασχολούμενους ενάντια στη στρατηγική του μεγάλου κεφαλαίου.
Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που θα γίνει την Τρίτη –μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου- με προορισμό τη Βουλή στην Ομόνοια 7μμ.
Λέμε ΟΧΙ στην υποβάθμιση της ζωής μας. Θέλουμε ζωή με δικαιώματα.
Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους.
Υπερασπιζόμαστε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλους τους εργαζόμενους.
Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι που απελευθερώνουν το ωράριο.
Να καταργηθεί η μερική απασχόληση, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου και όλες οι ελαστικές μορφές εργασίας και να μετατραπούν σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23 ΙΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 7ΜΜ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δε δημοσιεύονται. Μπορείτε όμως και από εδώ να επικοινωνήσετε μαζί μας. Καλό είναι βέβαια ν' αφήσετε και κάποιο στοιχείο επικοινωνίας...