4 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση για τη "Διεθνή Ένωση"


Συνάδελφοι,

Τη Παρασκευή 28/6 η Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της ΤτΕ με απόφασή της απαγόρευσε στην ασφαλιστική «Διεθνής Ένωσις» την έκδοση/τροποποίηση συμβολαίων, ενώ ζητά μέχρι τις 15/7 η εταιρεία να αυξήσει τα αποθεματικά της κατά 6,5 εκ. Ευρώ. Πιθανότατα θα ακολουθήσει και το τυπικό κλείσιμο της εταιρείας.

Είναι σημαντικό οι συνάδελφοι της «Διεθνούς Ένωσης», όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα από αυτή την εξέλιξη. Η ηγεσία της ΟΑΣΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) λ.χ. ισχυρίζεται πως δεν διασφαλίζεται σωστά από την ΤτΕ ο «υγιής ανταγωνισμός», πως γι αυτό οδηγούμαστε στο «νόμο της ζούγκλας», όπου θα «αφελληνιστεί από τις πολυεθνικές η ασφαλιστική αγορά». ΛΕΝΕ ΨΕΜΜΑΤΑ. Τον «υγιή ανταγωνισμό» επιβάλλει η ΤτΕ, τίποτε λιγότερο ή περισσότερο!  «Υγιής ανταγωνισμός» ΕΙΝΑΙ τα λουκέτα, οι εξαγορές, οι εκατοντάδες απολύσεις. «Υγιής ανταγωνισμός» ΕΙΝΑΙ η συγκεντροποίηση της ασφαλιστικής αγοράς σε λίγα σχήματα, προκειμένου να της παραδοθεί το φιλέτο της κοινωνικής ασφάλισης.

Κανένα συμφέρον δεν έχουν οι εργαζόμενοι στις ασφαλιστικές να αποδέχονται θυσίες προκειμένου να «μην κλείσει η εταιρεία», να «μην αφελληνιστεί η αγορά». Και η πορεία της «Διεθνούς Ένωσης» τους τελευταίους μήνες αυτό ακριβώς δείχνει.

Αντίθετα, αυτό που αποδεικνύει η τωρινή εξέλιξη είναι η επιτακτική ανάγκη που υπάρχει σήμερα για ενιαία δράση όλων των εργαζομένων, ανεξαρτήτως κλάδου, για τα ζητήματα αιχμής και σε ταξική κατεύθυνση:
  • Για τη διεκδίκηση κλαδικής σύμβασης καθολικής ισχύος στο ύψος της παλιάς, ώστε αν επαναπροσληφθούν στο κλάδο οι άνεργοι συνάδελφοι να αμείβονται αξιοπρεπώς και βάσει της προϋπηρεσίας τους.
  •  Για τη διεκδίκηση καθολικής Εθνικής Γενικής ΣΣΕ, με άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού τουλάχιστον στα 751,41 ευρώ.
  • Για την οργάνωση των ανέργων κάθε κλάδου, την αύξηση του επιδόματος ανεργίας, τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους στη μόρφωση των παιδιών τους, στην υγεία, σε φως/νερό/τηλέφωνο, για την αποτροπή κατασχέσεων κ.ά.
Ο αγώνας για τα παραπάνω δε μπορεί να περιμένει άλλο. Είναι ζήτημα επιβίωσης για την εργατική τάξη.

Η ηγεσία του κλαδικού σωματείου, του ΣΥΑΕ, που αρνείται επί μήνες ακόμη και την απλή σύγκληση Γενικής Συνέλευσης για τη κλαδική σύμβαση και την ανεργία στο κλάδο, είναι υπόλογη. Είναι στο χέρι των εργαζομένων του κλάδου να ξεπεράσουν αυτή τη στάση, να της γυρίσουν τη πλάτη.

Καλούμε τους εργαζόμενους στις Ασφαλιστικές, ιδιαίτερα όμως τους συναδέλφους της «Διεθνούς Ένωσης», να κινηθούν αγωνιστικά, να μην κλειστεί ο καθένας στο σπίτι του, στις προσωπικές του δυσκολίες και αδιέξοδα.

Τους καλούμε να συμμετέχουν μαζικά στη σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα του ΠΑΜΕ στις Ασφαλιστικές, τη Πέμπτη 4/7, στις 18:00, στα γραφεία του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού (Πλ. Μητροπόλεως 10, πίσω από τη μητρόπολη Αθηνών)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δε δημοσιεύονται. Μπορείτε όμως και από εδώ να επικοινωνήσετε μαζί μας. Καλό είναι βέβαια ν' αφήσετε και κάποιο στοιχείο επικοινωνίας...