13 Δεκεμβρίου 2014

Ανακοίνωση για τις απολύσεις στην Εθνική Ασφαλιστική

Η Επιτροπή Αγώνα του Π.Α.ΜΕ. στις Ασφαλιστικές Εταιρείες καταδικάζει τις 4 απολύσεις των -ενοικιαζόμενων μέσω της ICAP- συναδέλφων από την Εθνική Ασφαλιστική και ζητά την άμεση επαναπρόσληψή τους.

Οι απολύσεις αυτές έρχονται σε μια περίοδο που αυξάνονται ραγδαία τα κέρδη της Εθνικής Ασφαλιστικής. Έρχονται σε μια περίοδο που αναμένεται να ακολουθήσει η πώληση της εταιρείας, με όποια μορφή κι αν πάρει αυτή.

Ακριβώς γι αυτό η συγκεκριμένη εξέλιξη πρέπει να προκαλέσει την αντίδραση του συνόλου των εργαζομένων της Εθνικής, τη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων στις ασφαλιστικές εταιρείες. Να εμποδίσουμε κάθε προσπάθεια οι εξαγορές/συγχωνεύσεις που είναι προ των πυλών να συνοδευτούν από απολύσεις, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων ή άλλων δικαιωμάτων. Αντίθετα, τώρα είναι πιο σημαντικό από ποτέ να διεκδικηθεί η κατάργηση της «ενοικιαζόμενης» εργασίας, η απευθείας πρόσληψη στη κάθε ασφαλιστική εταιρεία.

Τώρα είναι πιο σημαντική από ποτέ η ενότητα, κοινή δράση και οργάνωση όλων των εργαζομένων, τόσο σε επίπεδο εταιρείας όσο και σε επίπεδο κλάδου, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, ηλικίας, συμβάσεων ορισμένου ή αορίστου χρόνου, μερικής απασχόλησης ή πλήρους ωραρίου.

Καλούμε τα σωματεία του χώρου ν’ ανταποκριθούν άμεσα σε αυτή την αναγκαιότητα. Το επιχειρησιακό σωματείο της Εθνικής Ασφαλιστικής να εφαρμόσει της αποφάσεις του συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας (ΟΑΣΕ), εγγράφοντας κάθε εργαζόμενο της Εθνικής Ασφαλιστικής, «μόνιμο», ενοικιαζόμενο, εργαζόμενο σε γραφείο πωλήσεων κ.ά. στη δύναμή του.
Καλούμε το κλαδικό μας σωματείο, το ΣΥΑΕ, να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την οργάνωση και κινητοποίηση των «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής και ολόκληρου του κλάδου.

Δε χρειαζόμαστε περισσότερα σωματεία, που θα χωρίζουν τους εργαζόμενους ανάλογα με τη σχέση εργασίας τους. Χρειαζόμαστε ενιαία σωματεία στις εταιρείες και στον κλάδο που να παίζουν το ρόλο τους, να είναι δραστήρια, να κινούνται σε αγωνιστική, ταξική κατεύθυνση.

Συνάδελφοι «ενοικιαζόμενοι» στην Εθνική Ασφαλιστική,
Το Π.Α.ΜΕ. έχει μόνιμα στον προσανατολισμό του την οργάνωση όλων των εργαζομένων του κλάδου, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος σε όσους εργάζονται με ευέλικτες και επισφαλείς σχέσεις εργασίας. Γι αυτό πρωταγωνίστησε το καλοκαίρι στο πετυχημένο αγώνα των γραμματέων στα γραφεία πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής. Γι αυτό ήρθε σε ρήξη με την εργοδοσία και τον εργοδοτικό συνδικαλισμό στην Anytime τις τελευταίες εβδομάδες, προκειμένου οι -ενοικιαζόμενοι κι εκεί μέσω ICAP- συνάδελφοι να μην υποκύψουν στις απειλές και να συμμετέχουν μαζικά στις αρχαιρεσίες του κλαδικού σωματείου των ασφαλιστικών, το ΣΥΑΕ. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως, στην ίδια κατεύθυνση με την Interamerican, η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής απαγόρευσε την περιοδεία των συνδικαλιστών του Π.Α.ΜΕ. στους χώρους της εταιρείας, μπροστά στις αρχαιρεσίες του κλαδικού σωματείου.

Σας καλούμε να ξεπεράσετε τις απειλές που δέχεστε, τόσο από την ICAP όσο και από την Εθνική. Nα οργανωθείτε τώρα στο κλαδικό σωματείο των ασφαλιστικών, το ΣΥΑΕ. Να αντιδράσετε ενιαία, οργανωμένα, σε κάθε απόπειρα νέας απόλυσης στην Εθνική.

Μη μένετε μόνο σε ό,τι συμβαίνει στην Εθνική Ασφαλιστική, στο χώρο εργασίας σας. Οι δραματικές αλλαγές λ.χ. που είναι προ των πυλών στη κοινωνική ασφάλιση πλήττουν πρώτα απ’ όλα τους εργαζόμενους με «ευέλικτες» σχέσεις εργασίας. Μόνο εμείς, με την οργάνωση και τον αγώνα μας, μπορούμε και πρέπει να τις αποτρέψουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δε δημοσιεύονται. Μπορείτε όμως και από εδώ να επικοινωνήσετε μαζί μας. Καλό είναι βέβαια ν' αφήσετε και κάποιο στοιχείο επικοινωνίας...