4 Οκτωβρίου 2012

Αίτημα της ΕΣΑΚ στον ΣΥΑΕ για συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σωματείου


Ενιαία Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση στον ΣΥΑΕ

Προς: Διοικητικό Συμβούλιο ΣΥΑΕ

Καλούμε τη διοίκηση του ΣΥΑΕ να συγκαλέσει Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, με θέματα:
  1. Τη προκήρυξη και συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου σε νέα 24ωρη απεργία ενάντια στα μέτρα που φέρνει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ τη μέρα που θα έρθουν προς ψήφιση. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε η συμμετοχή σε αυτή να είναι μαζική.
  2. Την άμεση διεξαγωγή καλά προετοιμασμένης έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ΣΥΑΕ, με θέμα την κλαδική ΣΣΕ.
  3. Την καταδίκη τον προθέσεων των εργοδοτών του κλάδου, όπως αυτές εκφράστηκαν στο 14ο αντασφαλιστικό συνέδριο της Ύδρας από την ομιλία του διευθύνοντος συμβούλου της Allianz, για πλήρη κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα των ασφαλιστικών ταμείων, για «απελευθέρωση αυτής της αγοράς», για γενίκευση της ιδιωτικής ανταποδοτικής ασφάλισης. Πρέπει να υπάρξει απάντηση, πως οι εργαζόμενοι του κλάδου είναι αντίθετοι σε αυτές τις προθέσεις, πως θα τις πολεμήσουν με όλες τους τις δυνάμεις.
  4. Την έκφραση στήριξης από τον ΣΥΑΕ στη πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το ΚΚΕ και θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή για κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου, των εφαρμοστικών τους νόμων και της δανειακής σύμβασης. 
Εδώ μπορείτε να δείτε την πρόταση νόμου:
http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6945244
Εδώ μπορείτε να δείτε τις αιτιολογικές εκθέσεις επί της αρχής και επί των άρθρων:
http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6945394


Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε έγκαιρα για την ημέρα και ώρα σύγκλισης του ΔΣ του Σωματείου με αυτά ή και με επιπλέον θέματα ώστε να καταθέσουμε αναλυτικά τις προτάσεις μας.


Ταυτόχρονα σας υπενθυμίζουμε το άρθρο 21 του Καταστατικού του ΣΥΑΕ:

Το Διοικητικό Συμβούλιο συνέρχεται σε τακτική συνεδρίαση κάθε μήνα και σε έκτακτη κάθε φορά που συγκαλείται από τον Πρόεδρο ή από 4 μέλη του Διοικητικού Συμ­βουλίου με έγγραφη αίτησή τους.

Σε κάθε συνεδρίαση τηρούνται πρακτικά χειρόγραφα ή μαγνητοφωνημένα, που υπογράφονται από όλα τα παρόντα μέλη, στην πρώτη περίπτωση μετά από την σύνταξή τους και στη δεύτερη μετά την απομαγνη­τοφώνησή τους.
Για να είναι έγκυρες οι αποφάσεις απαιτείται η παρουσία πέντε τουλάχιστον μελών. Οι αποφάσεις λαμβάνονται με απλή πλειοψηφία των παρόντων. Στις Συνεδριάσεις συζητείται κάθε θέμα σχετικό με το Σύλλογο, που έχει προ­τείνει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Θέματα που προτείνονται από μέλη του Συλλόγου, εγγράφως, συζητούνται υποχρεωτικά εντός δεκαπενθημέρου από της υποβολής τους.

Σε περίπτωση διαφωνίας, ως προς τη σειρά συζητήσεως των θεμάτων, η προτεραιότητα κανονίζεται με πλειοψηφία και στην επόμενη Συνεδρίαση ει­σάγονται κατά προτεραιότητα τα υπόλοιπα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει με πλειοψηφία αν η εκάστοτε Συνεδρί­ασή του είναι ανοικτή για την παρακολούθησή της από τα μέλη του Συλλόγου.


Για την Ενιαία Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση στον ΣΥΑΕ,

Νίκος Νιάνιος, Νίνα Τσαγκάρη, Διονύσης Αθανασόπουλος



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δε δημοσιεύονται. Μπορείτε όμως και από εδώ να επικοινωνήσετε μαζί μας. Καλό είναι βέβαια ν' αφήσετε και κάποιο στοιχείο επικοινωνίας...