28 Αυγούστου 2013

Οι εργαζόμενοι στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα κόντρα στις κατασχέσεις

 
[Αναδημοσιεύουμε ανακοίνωση του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού Αττικής]

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, εμείς οι Τραπεζοϋπάλληλοι, όσοι εργαζόμαστε στις εισπρακτικές εταιρείες, ξέρουμε από πρώτο χέρι πόσες χιλιάδες νοικοκυριά αφορά ο στόχος της Κυβέρνησης και της τρόικας να αρθεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών. Βρισκόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με την απόγνωση χιλιάδων εργαζομένων, συνταξιούχων και ανέργων, νέων ζευγαριών που δεν έχουν την δυνατότητα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των "κόκκινων" πλέον δανείων τους, είτε γιατί έχασαν τη δουλειά τους, είτε γιατί μειώθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις, είτε γιατί έχουν στο σπίτι άλλους άνεργους. Είμαστε κι εμείς οι ίδιοι ανάμεσα στους χιλιάδες υπερχρεωμένους πελάτες των τραπεζών. Από αυτούς που μήνα το μήνα βλέπουμε τους τόκους να πολλαπλασιάζονται, το μισθό μας να μην επαρκεί να αποπληρώσει το στεγαστικό και τον εργοδότη μας να απειλεί να μας πάρει το σπίτι!

Κυνικά, ο υπουργός Οικονομικών ομολογεί ότι αυτή του η πρόταση για την άρση της απαγόρευσης από το 2014, που πλήττει τη λαϊκή κατοικία, έρχεται ως σωτήρια λέμβος για το τραπεζικό σύστημα. Τι μας λένε δηλαδή; Ότι προτεραιότητά τους είναι η τόνωση της αγοράς και η σωτηρία των τραπεζών, οι οποίες με αυτό το μέτρο θα εισπράξουν μέρος από τις οφειλές για τα δάνεια. Μας λένε με απλά λόγια ότι η λαϊκή κατοικία πρέπει να θυσιαστεί στο βωμό του κέρδους των τραπεζιτών. Ότι μετά τα τεράστια κέρδη από την ανακεφαλαιοποίηση και τις μειώσεις των μισθών μας, από το κέρδος που τους απέφεραν οι εθελούσιες και οι εξαγορές- συγχωνεύσεις, θέλουν τώρα να μας κλέψουν και τα σπίτια.

Φτάνει πια! Εμείς οι εργαζόμενοι μια μόνο λύση έχουμε: Μπροστά στη νέα αυτή επίθεση να σημάνει συναγερμός. Κανείς να μη μείνει μόνος να αντιμετωπίσει κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. Με την οργανωμένη πάλη μας, μέσα από το κλαδικό σωματείο, να υψώσουμε ασπίδα προστασίας σε όσους απειλούνται. Χρειαζόμαστε άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών νοικοκυριών, των ανέργων και των νέων ζευγαριών. Η λαϊκή στέγη είναι δικαίωμα όλων των οικογενειών και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα για να θησαυρίζει το κεφάλαιο σε βάρος μας.

Εμείς οι εργαζόμενοι στο Χρηματοπιστωτικό μέσα από το κλαδικό μας Σωματείο θέτουμε τις υπηρεσίες μας στη δράση των Λαϊκών Επιτροπών σε κάθε γειτονιά και στις ανάγκες όσων απειλούνται με κατάσχεση του σπιτιού τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δε δημοσιεύονται. Μπορείτε όμως και από εδώ να επικοινωνήσετε μαζί μας. Καλό είναι βέβαια ν' αφήσετε και κάποιο στοιχείο επικοινωνίας...