5 Ιουνίου 2015

Πρόταση στον ΣΥΑΕ για συμμετοχή του σωματείου στο συλλαλητήριο του Π.ΑΜΕ. στις 11 Ιούνη



Αθήνα, 29/5/2015
Προς: Το Δ.Σ. του ΣΥΑΕ

Συνάδελφοι,

Την ώρα που προδιαγράφεται νέα αντιλαϊκή συμφωνία κυβέρνησης-τρόικα, μπαίνει επιτακτικά το ερώτημα ποιά θα είναι η αντίδραση των εργαζομένων και του εργατικού κινήματος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Και πέρα από αυτό όμως, μπαίνει όλο και πιο έντονα το ερώτημα τί θα γίνει με τις απώλειες που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι όλο το προηγούμενο διάστημα και την ανάκτηση αυτών.

Ως απάντηση σε αυτά, το Π.Α.ΜΕ. προχωρά πανελλαδικά σε συλλαλητήρια στις 11/6. Στην Αθήνα στις 19:30 στην Ομόνοια. Κύρια αιτήματα των συλαλλητηρίων αυτών είναι:
• Aυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Άμεση επαναφορά με νόμο του
κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.
• Κάλυψη όλων των απωλειών.
• Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας.
• Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.
• Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.

Μπροστά στα συλλαλητήρια απευθυνόμαστε σε όλα τα σωματεία, ζητώντας αυτά να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στις συγκεντρώσεις. Παράλληλα τα καλούμε να ξεκινήσουν τη προετοιμασία για την οργάνωση πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας γι αυτά τα ζητήματα. 

Έτσι και στον ΣΥΑΕ, προτείνουμε ν’ αποφασίσετε τη συμμετοχή του σωματείου στη συγκέντρωση της 11/6 στην Ομόνοια και να ενημερώσετε τους συναδέλφους σχετικά. Παράλληλα, γι ακόμη μία φορά ζητούμε τη πραγματοποίηση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ΣΥΑΕ με θέματα τη κλαδική ΣΣΕ και συνολικά τις εργασιακές σχέσεις στο κλάδο.

Επισυνάπτουμε την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τις συγκεντρώσεις της 11/6.


Ενιαία Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δε δημοσιεύονται. Μπορείτε όμως και από εδώ να επικοινωνήσετε μαζί μας. Καλό είναι βέβαια ν' αφήσετε και κάποιο στοιχείο επικοινωνίας...