5 Ιουνίου 2015

Πρόταση στον ΣΥΑΕ για τη στήριξη της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για επαναφορά ΣΣΕ, εργατικών δικαιωμάτων κ.ά.



Αθήνα, 27/5/2015
Προς Δ.Σ. ΣΥΑΕ

Συνάδελφοι,

Με αφορμή και την απεργιακή ανακοίνωση του ΣΥΑΕ για τη φετινή πρωτομαγιά, όπου αναφέρετε μεταξύ άλλων ότι
«Απεργούμε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που κατάργησαν βασικά και θεμελιώδη δικαιώματα, μείωσαν μισθούς και συντάξεις,  αντικατέστησαν  τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με επαίσχυντες ατομικές συμβάσεις (...) Αγωνιζόμαστε για να κερδίσουμε ξανά και να διευρύνουμε τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα, για αποκατάσταση όλων των χαμένων θέσεων εργασίας, για  αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων (...)»
Θέλουμε να καλέσουμε το Δ.Σ. του σωματείου να πάρει απόφαση στήριξης της πρότασης νόμου που έχει καταθέσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, η οποία προβλέπει την άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού, όλων των ρυθμίσεων για τις ΣΣΕ (π.χ. επαναφορά πολυετιών, κατάργηση των «ενώσεων προσώπου», επαναφορά πλήρους μετενέργειας, επαναφορά δυνατότητας μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία, επεκτασιμότητα των κλαδικών ΣΣΕ σε όλους τους εργοδότες κ.ά.), του 13ου και 14ου μισθού και των αντίστοιχων συντάξεων, την κατάργηση μορφών απασχόλησης όπως την «ενοικιαζόμενη εργασία» καθώς και άλλες διατάξεις.

Μαζί με τη παρούσα επιστολή σας αποστέλουμε την αιτιολογική έκθεση και τις διατάξεις της συγκεκριμένης πρότασης νόμου.

Θεωρούμε πως η στήριξη της συγκεκριμένης πρότασης νόμου είναι αυτονόητη για κάθε σωματείο, ειδικά για κάποιο που βρίσκεται στα μέσα μιας προσπάθειας (ως ΟΑΣΕ) να υπογραφεί ξανά ΣΣΕ στο κλάδο.

Επομένως, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τις θέσεις που εκφράσατε στις 29/4, αναμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας.

Μαζί με την ενημέρωσή μας πάνω στις ενέργειές σας για το παραπάνω, θα μπορούσατε να μας ενημερώσετε και για τις ενέργειές σας σχετικά με την έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΥΑΕ με τα δύο θέματα (Κλαδική ΣΣΕ, εργασιακές σχέσεις στο κλάδο) που έχουμε ζητήσει ως παράταξη από τις 26/3/2015;

Ευχαριστούμε.


Ενιαία Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση στον ΣΥΑΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δε δημοσιεύονται. Μπορείτε όμως και από εδώ να επικοινωνήσετε μαζί μας. Καλό είναι βέβαια ν' αφήσετε και κάποιο στοιχείο επικοινωνίας...