5 Οκτωβρίου 2014

Συναυλία αλληλεγγύης τη Δευτέρα ενάντια στο κλείσιμο των ψυχιατρικών νοσοκομείων



Συναυλία αλληλεγγύης ενάντια στο κλείσιμο των ψυχιατρικών νοσοκομείων και στην επιχειρούμενη αντιδραστική ψυχιατρική μεταρρύθμιση, που υλοποιείται από τις κυβερνήσεις και την ΕΕ, οργανώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί) τη Δευτέρα 6 Οκτώβρη στις 6 μ.μ. στην πύλη του νοσοκομείου. Καλεί τους συγγενείς των χρηστών υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, ανέργους, συνδικάτα, ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, κοινωνικούς φορείς να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.
Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος σημειώνει:
«Η πληρότητα του Νοσοκομείου μας είναι στο 130% και εισάγονται κάθε χρόνο 2.500 περιστατικά. Αυτήν τη στιγμή έχει 1.200 λήπτες υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, από τους οποίους οι 800 περίπου διαβιούν σε στεγαστικές δομές (οικοτροφεία, ξενώνες και προστατευόμενα διαμερίσματα) σε όλη την Αττική και οι υπόλοιποι λαμβάνουν υπηρεσίες στις ψυχιατρικές κλινικές. Επιπλέον διαθέτει 2 Κέντρα Ψυχικής Υγείας στους Αγ. Αναργύρους και στο Περιστέρι, όπου εξυπηρετούνται 26.000 περιστατικά το χρόνο. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι κινδυνεύουν να βρεθούν κυριολεκτικά στο δρόμο ή να οδηγηθούν σε ιδιώτες», σημειώνουν οι εργαζόμενοι και διεκδικούν:
Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Ψυχική Υγεία με κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δραστηριότητας (ΜΚΟ - ιδιώτης) και πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Όχι στο κλείσιμο του ΨΝΑ. Καμία μεταφορά κλινικών - υπηρεσιών. Καμία διαθεσιμότητα - κινητικότητα - απόλυση.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για κάλυψη των διευρυμένων αναγκών των Μονάδων και των υπηρεσιών της Ψυχικής Υγείας.
Στη συναυλία συμμετέχουν αλφαβητικά οι εξής καλλιτέχνες: Αλκαίου Λένα, Ανδρεάτος Γεράσιμος, Ανεστόπουλος Θάνος («Διάφανα Κρίνα»), Δήμας Βασίλης, Θαλασσινός Παντελής, Λέκκας Βασίλης, Παρίσης Κώστας («Υπόγεια Ρεύματα»), Σαρρής Γιώργος, Στίγκα Θεοδοσία, Χαλκιάς Λάκης, Χατζηευσταθίου Σταμάτης, ενορχήστρωση από τον Μανώλη Ανδρουλιδάκη. Συγκροτήματα: «ΑΜΥΜΩΝΗ» - τα κορίτσια της Αμυμώνης με τη Μουσικοθεραπεύτρια, Ευαγγέλλου Πελίνα - «Ρεμπετοκαφενές» (Αιγάλεω), «Υπεραστικοί», Μουσικό συγκρότημα 18 ΑΝΩ, Μουσικό συγκρότημα Πανελλήνιου Συλλόγου Γονέων - Κηδεμόνων - Φίλων ατόμων με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες, απαγγελία ποιημάτων από τους ηθοποιούς Καραγιώργη Νίκο και Παπαδημητρίου Μάνια, ο Γραικούσης Άρης στο πιάνο.
Την συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων του ΨΝΑ εκφράζει με ψήφισμά του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δε δημοσιεύονται. Μπορείτε όμως και από εδώ να επικοινωνήσετε μαζί μας. Καλό είναι βέβαια ν' αφήσετε και κάποιο στοιχείο επικοινωνίας...