10 Ιουνίου 2014

Απεργία στην Ιδιωτική Υγεία τη Τετάρτη 11/6/2014

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ, ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ, ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ  ΚΑΙ  ΣΥΝΑΦΩΝ  ΧΩΡΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ  Ε.Κ.Α.  ΚΑΙ ΤΗΣ  Ο.Σ.Ν.Ι.Ε.
Μάρνης  και Γ΄ Σεπτεμβρίου 48β – 104 33 Αθήνα
Τηλ. και Fax.: 210.8233297
Αθήνα, 4/6/2014

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ  ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/6/2014
Για υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις στο ύψος της ΣΣΕ του 2009 που έγινε Διαι τητική Απόφαση  το 2011
Κλιμακώνουμε την Πέμπτη 19/6 με το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση
Ενώ η απεργία είχε αποφασιστεί από την Ε.Ε.  της ΟΣΝΙΕ  την προηγούμενη Τρίτη 27/5, την ανακοίνωσαν μόλις σήμερα με διάφορα προσχήματα, ακριβώς για να δυσκολέψουν την οργάνωση της απεργίας και να μην υπάρχει ενημέρωση. Σκοπός τους είναι να  δυσκολέψουν   τη συμμετοχή των εργαζόμενων σε αυτή , αξιοποιώντας μάλιστα  και το 3ημερο του Αγ. Πνεύματος. Είναι ο ορισμός του εργοδοτικού συνδικαλισμού! Είναι εμπόδιό μας και αυτοί!
Παρά τα εμπόδια καλούμε τους εργαζόμενους και τα πρωτοβάθμια σωματεία να παλέψουν για την επιτυχία της απεργίας!
 Η επιτυχία της απεργίας να γίνει και δική σου υπόθεση. Να δείξουμε σε εργοδότες, κυβέρνηση και εργοδοτικούς συνδικαλιστές  ότι δε συναινούμε με το πετσόκομμα των δικαιωμάτων μας και την εξαθλίωση της ζωής μας. Αν η απάντηση μας δεν είναι τώρα μαζική και δυναμική, οι επόμενες μάχες που θα κληθούμε να δώσουμε θα έχουν μεγαλύτερη δυσκολία!

Συνάδελφοι,
 Τα προβλήματα στον κλάδο οξύνονται:
  • Το φαινόμενο των απλήρωτων εργαζομένων  στον κλάδο μας γενικεύεται
  • Πυκνώνουν οι απολύσεις
  • Κλινικές και τμήματα κλείνουν ή εξαγοράζονται από μονοπωλιακούς ομίλους
  • Οι εργοδότες προσπαθούν να επιβάλλουν μειώσεις και ατομικές συμβάσεις εργασίας
  • Φουντώνουν  η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί για να αποδεχτούμε το ξήλωμα όλων των δικαιωμάτων μας
Να κάνουμε αυτήν την απεργία αρχή νέων αγώνων για την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης.
Οι εργοδότες (ΣΕΚ)  ζητάνε νέες μειώσεις 15%! Θέλουν να φορτώσουν σε μας τις συνέπειες από τον λυσσαλέο ανταγωνισμό που έχουν μεταξύ τους. Θέλουν να φορτώσουν σε μαςτο clowback και το rebate (το κούρεμα του ΕΟΠΥΥ) .  Όλα εις βάρος της δική μας ζωής. Δεν υπογράφουν  κλαδική Συλλογική Σύμβαση για να επιβάλλουν ατομικές. Λαμβάνουν μέτρα για να δουλεύουμε χωρίς ωράρια, με ακόμη πιο ελαστικές εργασιακές σχέσεις.  
Για τις λαϊκές οικογένειές προβλέπονται ακριβοπληρωμένες υπηρεσίες υγείας που θα παρέχουν απλήρωτοι και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Έχουμε απέναντι μας την εργοδοτική τρομοκρατία, το μέτωπο εργοδοσίας-κυβέρνησης, και τις δυνάμεις τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Τεράστιες είναι οι ευθύνες της διοίκησης της ΟΣΝΙΕ που με τη συμβιβασμένη στάση της όλο το προηγούμενο διάστημα «συνθηκολόγησε» με τις απαιτήσεις των εργοδοτών  και τους άνοιξε το δρόμο για να ισοπεδώσουν τους μισθούς μας και να διαλύσουν τις ζωές μας , στο όνομα της δικής τους κερδοφορίας!
 Είναι γνωστό, ότι η πλειοψηφική ηγεσία της ΟΣΝΙΕ υπέγραψε για το 2012 – 2013 ΣΣΕ με μειώσεις 15%! Φέτος ζήτησαν αύξηση 2%, δηλαδή να υπογραφεί ΣΣΕ με τουλάχιστον 13% μείωση, κι αν συνυπολογίσει κανείς τον πληθωρισμό, τις αυξήσεις στις τιμές, την περικοπή στις παροχές υγείας, ασφάλισης, τη φοροληστεία, τα χαράτσια, κλπ., θέλουν  ΣΣΕ με μειώσεις πάνω από 15% για το 2014 και πολύ πάνω από το -15% για το 2015.
 Τώρα μιλάνε για τη δυσκολία του ΣΕΚ να καταλήξει σε νέα πρόταση, για τον ανασχηματισμό που περιμένουν και την πιθανότητα ο νέος υπουργός Υγείας να αλλάξει το clowback και το rebate. Επιβεβαιώνουν δηλαδή για άλλη μια φορά τη σύμπλευσή τους με τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Κάνουν πίσω ακόμα και από το  πλαίσιο που είχαν στο συνέδριο (δηλ. 2% για το 2014 και 2% για το 2015) και μιλάνε για ΣΣΕ χωρίς μειώσεις.
Και μόνο το γεγονός, ότι  οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στον κλάδο της ιδιωτικής Υγείας εξακολουθούν να έχουν κέρδη εκατομμυρίων ευρώ, φτάνει για να διαψεύσει και τις απαιτήσεις των εργοδοτών και  την εργοδοτική συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΟΣΝΙΕ με τις «ρεαλιστικές προτάσεις». Οι εξελίξεις για άλλη μια φορά επιβεβαιώνουν ότι οι εργοδότες δε δείχνουν ποτέ κατανόηση στα «ρεαλιστικά» αιτήματα! Όσο πιο λίγα απαιτούμε, τόσο περισσότερα ξηλώνουν! Δεν μπορεί να υπάρξει κανένας συμβιβασμός ανάμεσα στα συμφέροντα των εργοδοτών και στα συμφέροντα των εργαζόμενων.
 Επιμένουμε  στην επαναφορά των μισθών και των θεσμικών αιτημάτων, όλων  των όρων εργασίας στα επίπεδα της ΣΣΕ του 2009 γιατί μόνο αυτή η πρόταση ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας και καλύπτει ένα μέρος των απωλειών  που έχουμε υποστεί τα τελευταία χρόνια!
 Οι ανάγκες μας, οι ανάγκες των οικογενειών μας πάνω από όλα και όχι τα κέρδη της εργοδοσίας. Διέξοδος από την κρίση για εμάς δεν υπάρχει αν δεν πληρώσει η πλουτοκρατία!  Καμιά  αυταπάτη – καμιά αναμονή για λύση σε όφελος του λαού από παλιούς και νέους κυβερνητικούς σωτήρες!
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να οργανωθούν σε κάθε χώρο δουλειάς. Να ακουμπήσουν στο ταξικό κλαδικό συνδικάτο, να παραμερίσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
 Το σωματείο καλεί:

  • Την Τρίτη 10/6 στις 17:00  σε παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα του ΣΕΚ στο «ΥΓΕΙΑ»
  • Την Τετάρτη 11/6 στις 6:00 πμ στο «Ερρίκος Ντυνάν»  και συγκέντρωση στις 11:00 πμ στο Υπουργείο Εργασίας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δε δημοσιεύονται. Μπορείτε όμως και από εδώ να επικοινωνήσετε μαζί μας. Καλό είναι βέβαια ν' αφήσετε και κάποιο στοιχείο επικοινωνίας...