10 Ιουνίου 2014

Επιστολή Προς τα Πρωτοβάθμια Σωματεία του Κλάδου: Συλλαλητήριο για Συντάξεις και Κοινωνική Ασφάλιση στις 19/6

Συνάδελφοι,


Όπως γνωρίζετε, το τελευταίο διάστημα, πέραν των υπόλοιπων αντεργατικών μέτρων, έχουμε μια συνεχώς εντεινόμενη επίθεση κυβέρνησης-Ε.Ε. απέναντι στη κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις.
Αποφασιστικό βήμα σε αυτή την επίθεση, που γίνεται ιδιαίτερα αισθητό και στο δικό μας κλάδο, ήταν η κατάργηση από 1/1/2015 των "κοινωνικών πόρων" των πρώην επικουρικών και νυν επαγγελματικών ταμείων ασφάλισης, με πρόσφατο νομοθέτημα.

Ως απάντηση σε αυτή την επίθεση μια σειρά από ομοσπονδίες και σωματεία συνταξιούχων έχουν εξαγγείλει εδώ και πολλές εβδομάδες πανελλαδική συγκέντρωση στις 19/6, στις 18:00 στη Πλ. Κλαυθμώνος.

Μπορείτε να δείτε λ.χ. εδώ
τη σχετική ανακοίνωση του "ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΡΩΗΝ  ΔΕΚΟ & ΤΡΑΠΕΖΩΝ"

Στη συγκέντρωση καλεί και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Καλούμε τα σωματεία του κλάδου, ιδιαίτερα το σωματείο των συνταξιούχων και το κλαδικό σωματείο, να συνεδριάσουν και να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής.

Η κοινωνική ασφάλιση είναι υπόθεση όλων μας και ειδικά οι εργαζόμενοι του κλάδου μας έχει σημασία τί στάση θα κρατήσουν απέναντι στη προσπάθεια κατάργησής της, προς όφελος των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Η Επιτροπή Αγώνα του Π.Α.ΜΕ. στις Ασφαλιστικές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δε δημοσιεύονται. Μπορείτε όμως και από εδώ να επικοινωνήσετε μαζί μας. Καλό είναι βέβαια ν' αφήσετε και κάποιο στοιχείο επικοινωνίας...