7 Ιουνίου 2014

Aldemar Ρόδου: Ζητά από εργαζόμενους δήλωση πως δεν ανήκουν σε σωματείο προκειμένου να τους προσλάβει


Η Πανελλαδική Γραμματεία ΠΑΜΕ Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων καταγγέλλει την προκλητική αξίωση του ομίλου «Aldemar» στη Ρόδο οι εργαζόμενοι προκειμένου να προσληφθούν να δηλώνουν ότι δεν είναι μέλη σε κανένα σωματείο.
Η στάση της πολυεθνικής είναι από τα πλέον αποκαλυπτικά παραδείγματα για το πώς εννοούν την ανάπτυξη και ειδικά στον τουρισμό, τον οποίο κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν «βασικό πυλώνα της».
Θέλουν τους εργαζόμενους μόνους, ανοργάνωτους, έρμαια στις ορέξεις και την ασυδοσία της εργοδοσίας. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι αυτές οι εξελίξεις έρχονται τη στιγμή που έχει ανοίξει η κουβέντα για αλλαγές στον νόμο για τη συνδικαλιστική δράση και τον περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, που φτάνουν μέχρι και την κατάργηση επί της ουσίας του δικαιώματος στην απεργία, αλλά και η επαναφορά του δικαιώματος των εργοδοτών στην ανταπεργία (lock out).
Η κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου έχουν ακέραια την ευθύνη για την ασυδοσία της μεγαλοεργοδοσίας στον κλάδο, και όχι μόνο, γιατί είναι ακριβώς αυτοί που έχουν δημιουργήσει τις συνθήκες που επιτρέπουν σε κάθε εργοδότη να παρανομεί κατά βούληση.
Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο να ορθώσουν ανάστημα, να οργανώσουν με ακόμη μεγαλύτερη ορμή την πάλη των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς για να μη περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας να απαλλαγούν από εργαζόμενους με δικαιώματα και ταυτόχρονα να ξεμπερδέψουν με τη συνδικαλιστική δράση.

Η απάντηση του ΠΑΜΕ και των ταξικών σωματείων είναι:
 ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δε δημοσιεύονται. Μπορείτε όμως και από εδώ να επικοινωνήσετε μαζί μας. Καλό είναι βέβαια ν' αφήσετε και κάποιο στοιχείο επικοινωνίας...