20 Νοεμβρίου 2014

Καταγγελία για την απόλυση υποψήφιου με την ΕΑΣΚ συναδέλφου από την Aigaion

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η Ενιαία Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση στο Σύλλογο Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΣΥΑΕ) καταγγέλλει την άδικη και τρομοκρατική απόλυση του συναδέλφου Τάκη Αρμούτη από την εργοδοσία της Aigaion Ασφαλιστικής. Στον συνάδελφο ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά τη Δευτέρα 17/11 χωρίς καμία προειδοποίηση η απόλυσή του. Σαν αιτία του δηλώθηκε η πρόθεση της εταιρείας για περικοπές προσωπικού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το επόμενο διάστημα.
Η στιγμή που επιλέχθηκε να ανακοινωθεί η απόλυση δεν είναι τυχαία. Ο συνάδελφος είναι υποψήφιος με τον αγωνιστικό συνδυασμό που στηρίζει το Π.Α.ΜΕ. στις εκλογές του κλαδικού σωματείου, οι οποίες διεξάγονται αυτές τις ημέρες. Η απόλυση ανακοινώθηκε μία μέρα αφού είχε ενημερωθεί ηλεκτρονικά το προσωπικό και η διοίκηση της εταιρείας για την υποψηφιότητά του. Ανακοινώθηκε, δε, δύο ημέρες πριν στηθεί η κάλπη στην ίδια την Aigaion.
Ο στόχος είναι προφανής: Από τη μία να τρομοκρατηθούν οι συνάδελφοι, νε περάσει το μήνυμα πως «όποιος εργαζόμενος τολμήσει να οργανωθεί έχει πάρει πόδι», από την άλλη να μην υπάρχει το επόμενο διάστημα και με δηλωμένη τη πρόθεση της εταιρείας για περικοπές προσωπικού, η «ενοχλητική» παρουσία του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του Π.Α.ΜΕ., στο χώρο.
Το δηλώνουμε ξεκάθαρα: Η τρομοκρατία που προσπαθεί να επιβάλει η εργοδοσία της Aigaion δε πρόκειται να περάσει!
Απαιτούμε εδώ και τώρα την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου και τη δέσμευση της εταιρείας πως δε θα ακολουθήσουν κι άλλες απολύσεις!

Καλούμε τα σωματεία και την ομοσπονδία του κλάδου μας αλλά κι ευρύτερα, να πάρουν θέση, να καταδικάσουν την ενέργεια της εργοδοσίας της Aigaion, να απαιτήσουν την επαναπρόσληψη του συναδέλφου.
Καλούμε τους συναδέλφους στην Aigaion  να σηκώσουν το ανάστημά τους, να δώσουν οι ίδιοι απάντηση. Απάντηση πρέπει να είναι η εγγραφή όλων στο κλαδικό σωματείο, το ΣΥΑΕ. Η στήριξη του συναδέλφου και του συνδυασμού της ΕΑΣΚ στις εκλογές του ΣΥΑΕ. Η μαζική συμμετοχή τους στη πανελλαδική πανεργατική απεργία και συγκέντρωση στις 27 Νοέμβρη, στις 11:00 στην Ομόνοια.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει – Των εργατών η πάλη θα τη σπάσει!


Ενιαία Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δε δημοσιεύονται. Μπορείτε όμως και από εδώ να επικοινωνήσετε μαζί μας. Καλό είναι βέβαια ν' αφήσετε και κάποιο στοιχείο επικοινωνίας...