16 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση προς τους εργαζόμενους της Anytime

Οι εργαζόμενοι στην Anytime βιώνουν καθημερινά αυτό που λέγεται «νέες ελαστικές μορφές απασχόλησης». Ακολουθώντας την «τάση» της αγοράς και οι ασφαλιστικές εταιρείες, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο, απασχολούν εργαζόμενους μέσω εταιριών ενοικίασης, με συμβάσεις ορισμένου χρνων;﷽﷽﷽﷽﷽﷽γαζομζομουτό που λναφέόνου. Αγοράζουν με αυτόν τον τρόπο φθηνότερα τους εργαζόμενους που απασχολούνται καθαρά σε εργασίες του κλάδου, χωρίς να έχουν τις αποδοχές και τα δικαιώματα που απορρέουν από την («καταργημένη» από τον Αύγουστο του 2012) κλαδική σύμβαση.
Οι εργοδότες μας κρατούν με διαφορετικές εργασιακές σχέσεις γιατί μας  θέλουν διασπασμένους. Εμείς όμως; Τα σωματεία και οι σύλλογοι εργαζομένων; Όπλο των εργαζομένων είναι η οργανωμένη δράση, η συμμετοχή στα σωματεία, η πάλη όλων μαζί: των συναδέλφων υπαλλήλων των ασφαλιστικών εταιριών, των ενοικιαζόμενων, των συμβασιούχων, των εργαζομένων με voucher, των πρακτικάριων.
Τις τελευταίες μέρες υπήρξε μια μεθοδευμένη προσπάθεια να πειστούν οι συνάδελφοι της Anytime ότι αφού δεν είναι «τυπικά» εργαζόμενοι στις ασφαλιστικές εταιρίες δεν μπορούν να συνδικαλιστούν, δεν μπορούν να συμμετέχουν στο κλαδικό σωματείο και τις εκλογές που διεξάγονται τις επόμενες μέρες.
Μα ακριβώς οι συνάδελφοι με τις χειρότερες και πιο επισφαλείς σχέσεις εργασίας είναι οι πρώτοι που πρέπει να συνδικαλιστούν, να οργανωθούν, να παλέψουν. Τα σωματεία οφείλουν να τους στηρίζουν σε αυτή τη προσπάθεια, να τους καλούν να εγγραφούν ως μέλη τους, όχι το αντίθετο! Ακριβώς επειδή η ΕΑΣΚ, η παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ στο κλαδικό σωματείο των ασφαλιστικών, υπερασπίζεται ΑΥΤΗ τη λογική, την οργάνωση των εργαζομένων χωρίς διαχωρισμούς, συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό της και συνάδελφοι «ενοικιαζόμενοι» εργαζόμενοι στην Anytime.

Συνάδελφοι,
Τη στιγμή που πληρωνόμαστε με ψίχουλα, που η εντατικοποίηση έχει «χτυπήσει κόκκινο», τη στιγμή που καθένας στενάζει μπροστά στις υποχρεώσεις που γίνονται δυσβάστακτες από τους λογαριασμούς, τα χαράτσια, τα δάνεια, αυτή τη στιγμή ο μοναδικός δρόμος είναι η οργάνωση και η αγωνιστική διεκδίκηση. Μόνο οργανωμένα μπορεί ο αγώνας των εργαζομένων να έχει επιτυχίες.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟY

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 27/11 ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ


ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΑΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ
ΕΝΙΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δε δημοσιεύονται. Μπορείτε όμως και από εδώ να επικοινωνήσετε μαζί μας. Καλό είναι βέβαια ν' αφήσετε και κάποιο στοιχείο επικοινωνίας...