20 Νοεμβρίου 2014

Ανάκληση της απόλυσης του υποψήφιου με την ΕΑΣΚ συναδέλφου από την Aigaion!

Μπροστά στην απόλυση του υποψήφιου με τη παράταξή μας συναδέλφου από την Aigaion Ασφαλιστική και τις διαφαινόμενες απολύσεις κι άλλων εργαζομένων από την εταιρεία, στις 18/11 αντιπροσωπεία της παράταξης της ΕΑΣΚ στο κλαδικό σωματείο των ασφαλιστικών υπαλλήλων (ΣΥΑΕ) και του ΠΑΜΕ στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα προχώρησε σε παρέμβαση και συνάντηση με εκπροσώπους της διοίκησης της εταιρείας.

Σε αυτήν οι εκπρόσωποι της εταιρείας αρνήθηκαν πως η συγκεκριμένη απόλυση είχε οποιαδήποτε σχέση με την υποψηφιότητα του συναδέλφου με τη παράταξη του ΠΑΜΕ στο ΣΥΑΕ. Επίσης μας διαβεβαίωσαν πως η διοίκηση θα επανεξετάσει και τα δύο θέματα, με τους ίδιους να εισηγούνται την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου και την επανεξέταση συνολικά του θέματος των απολύσεων.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας η διοίκηση της Aigaion μας ανακοίνωσε επίσημα πως αποφάσισε να ανακαλέσει την απόλυση του συναδέλφου, ωστόσο δε μπορεί να δεσμευτεί σχετικά με μειώσεις μισθών ή προσωπικού το επόμενο διάστημα.

Η απόφαση της διοίκησης να ανακαλέσει την συγκεκριμένη απόλυση σίγουρα είναι μια πρώτη σημαντική επιτυχία. Αποδεικνύει με ποιους όρους πρέπει να παλεύει το συνδικαλιστικό κίνημα, να παρεμβαίνει αποφασιστικά και άμεσα σε κάθε ενέργεια ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία αρνήθηκε να δεσμευτεί συνολικά για το ενδεχόμενο μειώσεων προσωπικού ή μισθών το επόμενο διάστημα, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην Aigaion να μην εφησυχάσουν. Να μη μπούνε σε ενδεχόμενα «παζάρια» για το αν είναι «λιγότερο επώδυνες» οι απολύσεις ή οι μειώσεις μισθών, να μη μπούνε σε λογικές «κοινωνικών κριτηρίων» σε περίπτωση απολύσεων, μειώσεων μισθού κ.ά.

Να επιλέξουν τώρα, ενωμένοι, το δρόμο του συλλογικού αγώνα ενάντια σε κάθε απόλυση ή μείωση μισθού επιχειρηθεί. Όλοι για έναν και ένας για όλους, ν’ απαντήσουν: Δε θα ζήσουμε με ψίχουλα!

Η ΕΑΣΚ και το Π.Α.ΜΕ. θα πάρουμε κάθε δυνατή πρωτοβουλία σε αυτή τη κατεύθυνση το επόμενο διάστημα.

Σας καλούμε στις εκλογές του κλαδικού σωματείου να δυναμώσετε αποφασιστικά τη φωνή του ΠΑΜΕ στο κλαδικό σωματείο, στην ΟΑΣΕ και στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ψηφίζοντας την Ενιαία Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση. Να μετατρέψουμε το σωματείο μας από όργανο συνδιαλλαγής με την εργοδοσία σε αυτό που πρέπει να είναι, δηλαδή όπλο στα χέρια των εργαζομένων.

Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 27/11 με τις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ., στις 11:00 στην Ομόνοια. Να δώσετε μια πρώτη αγωνιστική απάντηση στις προθέσεις της εργοδοσίας.


Τώρα με το Π.Α.ΜΕ., μη μένεις φοβισμένος – Ντροπή για τον εργάτη να ζει υποταγμένος!


Ενιαία Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δε δημοσιεύονται. Μπορείτε όμως και από εδώ να επικοινωνήσετε μαζί μας. Καλό είναι βέβαια ν' αφήσετε και κάποιο στοιχείο επικοινωνίας...