24 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση για τη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία 6 Νοέμβρη

ΟΛΟΙ στην Απεργία 6 Νοέμβρη, 10:30 π.μ. στην Ομόνοια
Συνάδελφε εργαζόμενε στις ασφαλιστικές εταιρείες, στα μεσιτικά γραφεία ασφάλισης,
Έχεις ήδη δοκιμάσει το δρόμο της προσαρμογής στις απαιτήσεις του εργοδότη, της μη-αντίδρασης στις αξιώσεις του κεφαλαίου. Γνωρίζεις πλέον πολύ καλά πού οδηγεί αυτός ο δρόμος.
Εδώ κι ενάμιση χρόνο στο κλάδο μας δεν υπάρχει ΣΣΕ. Ήδη έχει φανεί τί σημαίνει αυτό. Πολλές εταιρείες έχουν προχωρήσει σε ατομικές συμβάσεις, κάποιες σε νέες επιχειρησιακές. Σχεδόν παντού επιβλήθηκαν σημαντικές μειώσεις μισθών. Οι νέες προσλήψεις γίνονται με το κατώτατο μισθό, πιέζοντας συνεχώς και τους παλιότερους να κάνουν νέες υποχωρήσεις. Σε όλους τους χώρους έχουμε εντατικοποίηση της εργασίας, συνεχή πίεση για απλήρωτες υπερωρίες, ενώ σε κάποιους ήδη επεκτείνεται και το ωράριο. Οι άνεργοι στο κλάδο αυξάνονται συνεχώς, αφού τα λουκέτα είναι καθημερινότητα, ενώ οι συγχωνεύσεις-εξαγορές είναι προ των πυλών.
Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι στις ασφαλιστικές βιώνουμε αυτή τη πραγματικότητα, το κεφάλαιο στο κλάδο τρίβει τα χέρια του. Δεκάδες εκατομμύρια είναι τα κέρδη που ανακοίνωσαν οι ασφαλιστικές το πρώτο 6μηνο του 2013, ενώ ετοιμάζονται να βάλουν πλήρως στο χέρι τη κοινωνική ασφάλιση, απομυζώντας νέα υπερκέρδη. Όλο αυτό το διάστημα αποδείχθηκε και με το παραπάνω πόσο ψευδεπίγραφο είναι το επιχείρημα, πως ο εργαζόμενος έχει να κερδίσει από την αύξηση κερδοφορίας της «εταιρείας του». Αποδείχθηκε πως οι μόνες θυσίες που πιάνουν τόπο είναι οι θυσίες του αγώνα.
Συνάδελφε, στο λέμε καθαρά: Η κατάσταση που βιώνεις δε θα μείνει στάσιμη. Η κατάργηση λ.χ. της Κυριακάτικης Αργίας στα εμπορικά καταστήματα, αν περάσει στη πράξη, δε θα αργήσει να επεκταθεί και στις ασφαλιστικές, πρώτα απ’ όλα στα μεσιτικά γραφεία, στα υποκαταστήματα, σε συγκεκριμένα τμήματα. Είτε με «ύφεση», είτε με «ανάκαμψη», έρχονται νέα μέτρα που θα πληρώσεις ακριβά σε Yγεία, Παιδεία, Πρόνοια.

Δεν είναι μονόδρομος αυτή η κατάσταση. Δεν είναι «της μοίρας σου γραφτό» οι εργασιακές σχέσεις-λάστιχο, το ωράριο-λάστιχο, η ζωή-λάστιχο, κυριολεκτικά πλέον για ένα κομμάτι ψωμί.

Είσαι κομμάτι της Εργατικής Τάξης αυτής της χώρας. Της τάξης που παράγει όλο το πλούτο γύρω μας και βλέπει να τον καρπώνονται άλλοι. Έχουμε τη δύναμη, αν οργανωθούμε και δράσουμε ενιαία, ανεξαρτήτως κλάδου, ηλικίας, ειδικότητας, να υπερασπιστούμε τη Κυριακή Αργία, να αποτρέψουμε κατασχέσεις, να υπερασπιστούμε τις Συλλογικές Συμβάσεις και άλλα δικαιώματά μας, να διεκδικήσουμε ό,τι μας ανήκει.

Έλα στον αγώνα για τη διεκδίκηση κλαδικής σύμβασης στις Ασφαλιστικές στο ύψος αμοιβών της παλιάς, ενιαίων για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, η οποία θα ρυθμίζει ενιαία και το ωράριο λειτουργίας των εταιριών. Μόνο έτσι μπορούμε να αποτρέψουμε τη πλήρη απορρύθμιση εργασιακών σχέσεων στους χώρους μας.

Έλα σε επαφή με την Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στις Ασφαλιστικές. Δώσε τέρμα στη λογική του «λιγότερο κακού» και της συνδιαλλαγής με την εργοδοσία, που εκφράζουν η σημερινές ηγεσίες της Ομοσπονδίας και του κλαδικού σωματείου, του ΣΥΑΕ.

Κάνε τώρα το πρώτο βήμα! Στην Απεργία στις 6 Νοέμβρη, με το ΠΑΜΕ!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δε δημοσιεύονται. Μπορείτε όμως και από εδώ να επικοινωνήσετε μαζί μας. Καλό είναι βέβαια ν' αφήσετε και κάποιο στοιχείο επικοινωνίας...