30 Οκτωβρίου 2013

Καταγγελία για απόλυση στην ERGO


H Επιτροπή Αγώνα του Π.Α.ΜΕ. στις Ασφαλιστικές Εταιρείες καταγγέλλει την άδικη πρόσφατη απόλυση εργαζόμενης στην ασφαλιστική εταιρεία ERGO. Στη συνάδελφο ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά τη Παρασκευή 18/10 χωρίς καμία προειδοποίηση η απόλυσή της, ενώ ακόμη κι όταν η ίδια ζήτησε να μάθει το λόγο απόλυσης, δε της δόθηκε καμία απάντηση!

Η απόλυση αυτή αντί να τρομοκρατήσει, πρέπει να προβληματίσει, να οδηγήσει σε συμπεράσματα τους υπόλοιπους συναδέλφους στην εταιρεία.

Απολύσεις όπως αυτή αποδεικνύουν πόσο ψεύτικο είναι το επιχείρημα πως η αποδοχή των αξιώσεων των εργοδοτών, της εντατικοποίησης, των απλήρωτων υπερωριών, μπορούν να μας προφυλάξουν από τις απολύσεις και την ανεργία. Οι υποχωρήσεις, ατομικά και συλλογικά, δε προφυλάσσουν. Αντίθετα ανοίγουν το δρόμο σε νέες αντεργατικές ανατροπές.

Μόνο η οργάνωση, η αγωνιστική δράση των εργαζομένων σε ταξική κατεύθυνση μπορούν να βάλουν φρένο στην εργοδοτική αυθαιρεσία, να υπερασπίσουν κατακτήσεις και να διεκδικήσουν νέες.

Καλούμε τους συναδέλφους στην ERGO να σηκώσουν το ανάστημά τους, να δώσουν απάντηση. Απάντηση πρέπει να είναι η εγγραφή όλων στο κλαδικό σωματείο, το ΣΥΑΕ, η συσπείρωση στην Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο κλάδο,



Η μαζική συμμετοχή στη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της 6 Νοέμβρη με το Π.Α.ΜΕ., στις 10:30 π.μ. στην Ομόνοια.
https://drive.google.com/file/d/0BwiT1zAFJ6I7dF91SWhoT1BQV2s/edit?usp=sharing

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δε δημοσιεύονται. Μπορείτε όμως και από εδώ να επικοινωνήσετε μαζί μας. Καλό είναι βέβαια ν' αφήσετε και κάποιο στοιχείο επικοινωνίας...