16 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση για την απεργία & συγκέντρωση των 194 υπό απόλυση εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤHΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

To ΠΑΜΕ στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα και η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στις Ασφαλιστικές Εταιρείες καταγγέλλουν τη νέα προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων στα περιφερειακά γραφεία της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Μόλις στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, η εταιρεία ξεκίνησε να πιέζει τους συγκεκριμένους 194 συναδέλφους, ώστε να δεχθούν να παραιτηθούν και να επαναπροσληφθούν, χάνοντας ουσιαστικά κάθε τωρινό εργασιακό δικαίωμά τους,  μέσω εταιρείας ενοικίασης εργαζομένων που συνεργάζεται με την Εθνική Ασφαλιστική (ICAP), ειδάλλως θα απολυθούν. Τότε, τους είχε αναφέρει πως θα είχαν περιθώριο μέχρι το τέλος του Ιουλίου για ν’ αποφασίσουν. Σε ορισμένα γραφεία μάλιστα η ανακοίνωση της «πρότασης» συνοδεύτηκε από απειλές προς τους συναδέλφους προκειμένου να εξασφαλιστεί η συναίνεσή τους.

Σε σύσκεψη των εργαζομένων από γραφεία της Αθήνας, οι συνάδελφοι δήλωσαν την πρόθεσή τους να μην υποκύψουν στον εκβιασμό της εργοδοσίας. Στη συνέχεια, η εργοδοσία επανήλθε τη Τρίτη 15/7 με νέους και ακόμη πιο ωμούς εκβιασμούς: Ανακοινώθηκε σε όλους τους συναδέλφους, σε όλα τα γραφεία της Εθνικής Ασφαλιστικής, πως θα καλεστούν να υπογράψουν τη Πέμπτη ή τη Παρασκευή (17/7 ή 18/7). Μάλιστα μέχρι να υπογράψουν τις παραιτήσεις τους και τις αιτήσεις πρόσληψης στην ICAP, δε θα τους δοθεί καν να διαβάσουν τη σύμβαση με την οποία θα εργάζονται σε αυτή.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις οι συνάδελφοι προχώρησαν σε νέα σύσκεψη την Τρίτη 15/7.

Εκεί αποφασίστηκε να απορρίψουν τις προτάσεις της εργοδοσίας και να συμμετέχουν στην απεργία που προκήρυξε το κλαδικό σωματείο, ο ΣΥΑΕ, μετά από πρόταση του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 17/7, πρώτη μέρα που καλούνται να υπογράψουν τις παραιτήσεις τους. Αποφασίστηκε επίσης συγκέντρωση μπροστά στο κεντρικό κτίριο της εταιρείας, απαιτώντας συνάντηση με τη διοίκησή της.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο κλάδο και συνολικά βρισκόμαστε συνεχώς στο πλευρό των συναδέλφων. Στηρίζουμε τις συλλογικές τους διαδικασίες και κάθε αγωνιστική τους πρωτοβουλία. Οι συνάδελφοι λίγα μπορούν να περιμένουν από νομικούς αγώνες. Η δύναμή τους βρίσκεται στο συλλογικό αγώνα με ένα διεκδικητικό πλαίσιο πάλης π.μ.ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17/7, ΣΤΙΣ 10:00, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ (ΣΥΓΓΡΟΥ).

Καλούμε τους συναδέλφους να μην υποχωρήσουν, να μην υπογράψουν, να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Απαιτούμε:
  • Να πάρει πίσω η εργοδοσία της Εθνικής Ασφαλιστικής τον ωμό εκβιασμό και τις απειλές. Ούτε ένας εργαζόμενος να μη περάσει σε καθεστώς «ενοικίασης», χάνοντας τα τωρινά δικαιώματά του.
  • Κατάργηση της δουλεμπορικής «ενοικίασης εργαζομένων», τόσο στην Εθνική Ασφαλιστική όσο και συνολικά. Πρόσληψη όλων όσων ήδη δουλεύουν στην Εθνική Ασφαλιστική ως ενοικιαζόμενοι, απευθείας στην εταιρεία. Απ’ ευθείας πρόσληψη όλων των εργαζομένων στο πραγματικό εργοδότη και όχι σε γραφεία-βιτρίνες.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17/7, ΣΤΙΣ 10:00 π.μ., ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ (ΣΥΓΓΡΟΥ)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δε δημοσιεύονται. Μπορείτε όμως και από εδώ να επικοινωνήσετε μαζί μας. Καλό είναι βέβαια ν' αφήσετε και κάποιο στοιχείο επικοινωνίας...