16 Ιουλίου 2014

Ερώτηση Βουλευτών του ΚΚΕ για την Εθνική Ασφαλιστική

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Θέμα: Απολύσεις εργαζομένων στην Εθνική Ασφαλιστική και συνέχιση της εργασίας τους ως ενοικιαζόμενοι

      Στην ακόμα μεγαλύτερη αύξηση κερδών, με μείωση του εργατικού κόστους, σε βάρος δηλαδή των εργαζομένων, στοχεύει η Εθνική Ασφαλιστική, επιδιώκοντας να απασχολεί εργαζόμενους μέσω εταιρείας ενοικίασης εργαζομένων.
      Συγκεκριμένα, η Εθνική Ασφαλιστική ξεκίνησε τις διαδικασίες για την απόλυση 194 εργαζομένων της και τη συνέχιση της εργασίας τους ως ενοικιαζόμενοι. Πρόκειται για τις/τους γραμματείς των περιφερειακών ασφαλιστικών γραφείων ζωής της εταιρείας, οι οποίοι μέχρι σήμερα ανήκαν στο εργατικό δυναμικό της εταιρείας και αμείβονταν τυπικά μεν από τους επικεφαλής των γραφείων, ουσιαστικά δε από την ίδια. Σήμερα η εργοδοσία τους θέτει το εκβιαστικό δίλημμα, είτε να αποδεχθούν τη «μεταφορά» τους σε εταιρεία ενοικίασης εργαζομένων, με την οποία ήδη έχει συνεργασία (ICAP) και τη συνέχιση της εργασίας τους ως ενοικιαζόμενοι πλέον στη θέση που είχαν, είτε να απολυθούν.
      Εάν οι εργαζόμενοι αποδεχτούν την πρόταση της εργοδοσίας χάνουν εργατικά δικαιώματα, αποζημιώσεις και προϋπηρεσία. Η εταιρεία Εθνική Ασφαλιστική προφορικά δηλώνει στους εργαζόμενους ότι θα διασφαλιστούν τα μισθολογικά και εργασιακά τους δικαιώματα. Στόχος είναι η απόσπαση των υπογραφών των εργαζομένων, με τις γνωστές συνέπειες, αφού δεν υπάρχει καμιά γραπτή συμφωνία.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός:
Τι θα κάνει η κυβέρνηση για να σταματήσουν οι απολύσεις και η πλήρης ανατροπή των εργασιακών σχέσεων των εργαζόμενων στην Εθνική Ασφαλιστική.

Οι Βουλευτές

Χρήστος Κατσώτης
Γιάννης Γκιόκας
Λιάνα Κανέλλη

Σπύρος χαλβατζής

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δε δημοσιεύονται. Μπορείτε όμως και από εδώ να επικοινωνήσετε μαζί μας. Καλό είναι βέβαια ν' αφήσετε και κάποιο στοιχείο επικοινωνίας...