18 Ιουλίου 2014

Απεργία χτες στην «Εθνική Ασφαλιστική»

[Από το Ριζοσπάστη της 18/7/2014]

Απεργιακή συγκέντρωση έξω από το κτίριο της «Εθνικής Ασφαλιστικής» στη Συγγρού έκαναν χτες οι εργαζόμενοι, στο πλαίσιο της απεργίας που προκήρυξε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΣΥΑΕ) μετά από πρόταση του ΠΑΜΕ. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην προσπάθεια της εταιρείας να αναγκάσει σε παραίτηση 194 εργαζομένους και να τους απασχολεί στο εξής μέσω εταιρείας ενοικίασης εργαζομένων με την οποία συνεργάζεται (ICAP), απειλώντας με απόλυση όσους δε δεχτούν το νέο εργασιακό καθεστώς.
Η εργοδοσία αξίωνε από τους εργαζομένους να υπογράψουν από χτες και σήμερα τις παραιτήσεις και τις προσλήψεις ως ενοικιαζόμενοι, χωρίς καν να διαβάσουν τη νέα σύμβαση, όπως καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα και η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στις Ασφαλιστικές Εταιρείες. Ωστόσο, μετά από τη χτεσινή κινητοποίηση, έγιναν προφορικές ενημερώσεις σε μια σειρά γραφεία για το «πάγωμα» της διαδικασίας. Για σήμερα είναι προγραμματισμένη συνάντηση του σωματείου με την εταιρεία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δε δημοσιεύονται. Μπορείτε όμως και από εδώ να επικοινωνήσετε μαζί μας. Καλό είναι βέβαια ν' αφήσετε και κάποιο στοιχείο επικοινωνίας...