27 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση για τη Πρωτομαγιά 2014

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Φέτος συμπληρώνονται 128 χρόνια από την ιστορική πρωτομαγιά του 1886. Τότε που εργαζόμενοι στο Σικάγο έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή.
Το μήνυμα της πρωτομαγιάς γίνεται πιο επίκαιρο από ποτέ σήμερα, εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης, όπου σε όλους τους κλάδους η εργοδοσία εντείνει την επιθετικότητα της απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων.
Στο κλάδο μας εδώ κι ενάμιση χρόνο δεν υπάρχει ΣΣΕ. Πολλές εταιρείες έχουν προχωρήσει σε ατομικές συμβάσεις, κάποιες σε νέες επιχειρησιακές. Σχεδόν παντού επιβλήθηκαν σημαντικές μειώσεις μισθών. Οι νέες προσλήψεις γίνονται με το κατώτατο μισθό, πιέζοντας συνεχώς και τους παλιότερους να κάνουν νέες υποχωρήσεις. Σε όλους τους χώρους έχουμε εντατικοποίηση της εργασίας, συνεχή πίεση για απλήρωτες υπερωρίες, ενώ σε κάποιους ήδη επεκτείνεται και το ωράριο. Οι άνεργοι στο κλάδο αυξάνονται συνεχώς, αφού όσο προχωράει η εφαρμογή του Solvency 2 και ο «εξορθολογισμός της ασφαλιστικής αγοράς» τα λουκέτα γίνονται καθημερινότητα, ενώ οι συγχωνεύσεις-εξαγορές είναι προ των πυλών.
Απέναντι σε όλα αυτά οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες του κλάδου σφυρίζουν αδιάφορα.  Καλλιεργούν την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία στους εργαζόμενους. Αρνούνται εδώ και δύο χρόνια ακόμη και τη σύγκληση Γενικών Συνελεύσεων γι αυτά τα θέματα. Εμποδίζουν κάθε πρόταση συλλογικής οργάνωσης κι αγώνα.
Ας αναρωτηθούμε τι κατάφεραν να εξασφαλίσουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του κλάδου τα τελευταία χρόνια; Έχουν ξεγράψει πλέον τη κλαδική ΣΣΕ. Μετέτρεψαν το κλαδικό επικουρικό ταμείο σε επαγγελματικό, με αποτέλεσμα μετά το τελευταίο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης αυτό να ξεμείνει από χρηματοδότηση.

Τίποτα δεν μας χαρίστηκε ώστε να ζητάνε με τόση ευκολία να το επιστρέψουμε πίσω!!!

Η Πρωτομαγιά του 1886 αποτελεί ένα ιστορικό μάθημα για όλους τους εργαζόμενους. Διδάσκει πως ό,τι έχει κατακτηθεί, κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες που απαιτούσαν μεγάλες θυσίες. Από αγώνες που αμφισβήτησαν την κυριαρχία των εργοδοτών, που οργανώθηκαν από τους ίδιους τους εργαζομένους μακριά από κάθε είδους «διαλόγους» και που η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων αποτελούσε την πρώτη τους νίκη!

ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Η ΜΟΝΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ !!!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να ξεμπερδέψουμε με τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες του κλάδου. Να ξεσκεπάσουμε το βρώμικο ρόλο που παίζουν και να αλλάξουμε τους συσχετισμούς μέσα στα σωματεία ενισχύοντας τις ταξικές δυνάμεις! 

Μαζικοποιούμε την Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στις Ασφαλιστικές Εταιρείες, ενισχύουμε το ΠΑΜΕ !!!

Χτίζουμε τη λαϊκή συμμαχία μαζί με τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τους νέους ! Όλοι μαζί μπορούμε να τους νικήσουμε. Έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους και να οργανώσουμε νικηφόρους αγώνες. Παλεύουμε για:
  • Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της ενοικίασης εργαζομένων κτλ. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.
  •  Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ τουλάχιστον στο ύψος της παλιάς.
  • Καμιά απλήρωτη υπερωρία. Προσλήψεις τώρα για να καλυφθούν τα κενά στις ασφαλιστικές.
  • Όχι στη διάλυση του ΤΕΑΕΑΠΑΕ, στη συρρίκνωση των παροχών ή στην αύξηση των εισφορών του. Διεκδικούμε δημόσιο και δωρεάν καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης με αναβαθμισμένες παροχές.


Καλούμε:
  • Σε σύσκεψη, τη Τρίτη 29/4 στις 18:30, στο Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικών Επιχειρήσεων Αττικής (Πλ. Μητροπόλεως 10, πίσω από τη Μητρόπολη Αθηνών)
  • Στη Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα στις 10:00 π.μ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δε δημοσιεύονται. Μπορείτε όμως και από εδώ να επικοινωνήσετε μαζί μας. Καλό είναι βέβαια ν' αφήσετε και κάποιο στοιχείο επικοινωνίας...