4 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση για απολύσεις στην Interamerican

H Επιτροπή Αγώνα του Π.Α.ΜΕ. στις Ασφαλιστικές Εταιρείες καταγγέλλει την άδικη πρόσφατη απόλυση 7 εργαζoμένων στην ασφαλιστική εταιρεία Interamerican. Στους συναδέλφους ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά την εβδομάδα που πέρασε η απόλυσή τους, ενώ σαν αιτιολογία εκ μέρους της εταιρείας τους μεταφέρθηκε η «πολιτική μείωσης του προσωπικού»!

Οι απολύσεις αυτές αντί να τρομοκρατήσουν πρέπει να προβληματίσουν, να οδηγήσουν σε συμπεράσματα τους υπόλοιπους συναδέλφους στην εταιρεία. Απολύσεις όπως αυτές αποδεικνύουν πόσο ψεύτικο είναι το επιχείρημα πως η αποδοχή των αξιώσεων των εργοδοτών, της εντατικοποίησης, των απλήρωτων υπερωριών, μπορούν να μας προφυλάξουν από τις απολύσεις και την ανεργία. Οι υποχωρήσεις, ατομικά και συλλογικά, δε προφυλάσσουν. Αντίθετα ανοίγουν το δρόμο σε νέες αντεργατικές ανατροπές.

Μόνο η οργάνωση, η αγωνιστική δράση των εργαζομένων σε ταξική κατεύθυνση μπορούν να βάλουν φρένο στην εργοδοτική αυθαιρεσία, να υπερασπίσουν κατακτήσεις και να διεκδικήσουν νέες.

Καλούμε τους συναδέλφους στην Interamerican να μην υπογράφουν καμία απόλυση, σε περίπτωση που η  Interamerican επανέλθει με νέες τέτοιες κινήσεις, αλλά να ειδοποιούν άμεσα την Επιτροπή Αγώνα του Π.Α.ΜΕ. και τα σωματεία, απαιτώντας από αυτά να κινητοποιηθούν.

Τους καλούμε να συμμετέχουν στη σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα του Π.Α.ΜΕ. στις Ασφαλιστικές, τη Πέμπτη 3 Απριλίου στις 18:30, στα γραφεία του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού Αττικής (Πλ. Μητροπόλεως 10, πίσω από τη Μητρόπολη Αθηνών).


Τους καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της 9 Απριλίου με το Π.Α.ΜΕ., στις 10:00 π.μ. στην Ομόνοια.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δε δημοσιεύονται. Μπορείτε όμως και από εδώ να επικοινωνήσετε μαζί μας. Καλό είναι βέβαια ν' αφήσετε και κάποιο στοιχείο επικοινωνίας...