27 Απριλίου 2014

Πρωτομαγιάτικη Ανακοίνωση για τους εργαζόμενους στην Interamerican

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Φέτος συμπληρώνονται 128 χρόνια από την ιστορική πρωτομαγιά του 1886. Τότε που εργαζόμενοι στο Σικάγο έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή.
Το μήνυμα της πρωτομαγιάς γίνεται πιο επίκαιρο από ποτέ σήμερα, εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης, όπου σε όλους τους κλάδους η εργοδοσία εντείνει την επιθετικότητα της απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Στο κλάδο μας εδώ κι ενάμιση χρόνο δεν υπάρχει ΣΣΕ. Πολλές εταιρείες έχουν προχωρήσει σε ατομικές συμβάσεις, κάποιες σε νέες επιχειρησιακές. Σχεδόν παντού επιβλήθηκαν σημαντικές μειώσεις μισθών. Οι νέες προσλήψεις γίνονται με το κατώτατο μισθό, πιέζοντας συνεχώς και τους παλιότερους να κάνουν νέες υποχωρήσεις. Σε όλους τους χώρους έχουμε εντατικοποίηση της εργασίας, συνεχή πίεση για απλήρωτες υπερωρίες, ενώ σε κάποιους ήδη επεκτείνεται και το ωράριο. Οι άνεργοι στο κλάδο αυξάνονται συνεχώς, αφού όσο προχωράει η εφαρμογή του Solvency 2 και ο «εξορθολογισμός της ασφαλιστικής αγοράς» τα λουκέτα γίνονται καθημερινότητα, ενώ οι συγχωνεύσεις-εξαγορές είναι προ των πυλών.
Όλα αυτά βρίσκουν έκφραση πολύ συγκεκριμένα και στον όμιλο της Interamerican. To πρόσφατο και συνεχιζόμενο μπαράζ απολύσεων είναι απλά το κερασάκι στη τούρτα, αποδεικνύοντας περίτρανα πως καμία σχέση δεν έχει η κερδοφορία των επιχειρήσεων (κέρδη της Interamerican μετά φόρων 26,6 εκατ. Ευρώ για το 2013, αυξημένα κατά 27,8%) με την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων. Έχουν προηγηθεί αυτού η «στελέχωση» της Αnytime σχεδόν αποκλειστικά με ενοικιαζόμενους εργαζόμενους των 300 ευρώ, η επέκταση του ωραρίου του τμήματος αποζημιώσεων τα απογεύματα και τα Σάββατα κ.ά.
Τίποτα δεν μας χαρίστηκε ώστε να ζητάνε με τόση ευκολία να το επιστρέψουμε πίσω!!!
Η Πρωτομαγιά του 1886 αποτελεί ένα ιστορικό μάθημα για όλους τους εργαζόμενους. Διδάσκει πως ό,τι έχει κατακτηθεί, κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες που απαιτούσαν μεγάλες θυσίες. Από αγώνες που αμφισβήτησαν την κυριαρχία των εργοδοτών, που οργανώθηκαν από τους ίδιους τους εργαζομένους μακριά από κάθε είδους «διαλόγους» και που η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων αποτελούσε την πρώτη τους νίκη!
ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Η ΜΟΝΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ !!!
Συνάδελφοι, σας καλούμε να πάρετε την υπόθεση στα χέρια σας, να σηκώσετε κεφάλι. Μόνο με τη δική σας δράση μπορούν να ανατραπούν τα σχέδια της εργοδοσίας για νέες απολύσεις, για νέες αντεργατικές ανατροπές. Η τρομοκρατία και η σιωπή που προσπαθούν να επιβάλουν σε πλήρη συνεργασία η εργοδοσία και η ηγεσία του επιχειρησιακού σωματείου μπορούν και πρέπει να σπάσουν. Κανείς να μη δέχεται/υπογράφει χαρτί απόλυσης, αλλά να έρχεται σε άμεση επαφή μαζί μας, ώστε όλοι μαζί να παλέψουμε για την αποτροπή της.

Έχετε συμπαραστάτες σε αυτή τη προσπάθεια. Μπορείτε να στηριχθείτε στο ΠΑΜΕ και στην Επιτροπή Αγώνα του στις Ασφαλιστικές Εταιρείες, στο ταξικό εργατικό κίνημα.
Σας καλούμε στη σύσκεψή μας μπροστά στη Πρωτομαγιά, ώστε να συζητήσουμε πώς μπορούμε να οργανώσουμε την αγωνιστική δράση των εργαζομένων στην Interamerican:
Τη Τρίτη 29/4 στις 18:30, στο Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικών Επιχειρήσεων Αττικής (Πλ. Μητροπόλεως 10, πίσω από τη Μητρόπολη Αθηνών)


Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στη Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα στις 10:00 π.μ.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δε δημοσιεύονται. Μπορείτε όμως και από εδώ να επικοινωνήσετε μαζί μας. Καλό είναι βέβαια ν' αφήσετε και κάποιο στοιχείο επικοινωνίας...