4 Απριλίου 2014

Γενική απεργιακή ανακοίνωση για τις 9/4/2014

ΟΛΟΙ στην Απεργία 9 Απρίλη, 10:00 π.μ. στην Ομόνοια
Συνάδελφε εργαζόμενε στις ασφαλιστικές εταιρείες, στα μεσιτικά γραφεία ασφάλισης,
Έχεις ήδη δοκιμάσει το δρόμο της προσαρμογής στις απαιτήσεις του εργοδότη, της μη-αντίδρασης στις αξιώσεις του κεφαλαίου. Γνωρίζεις πλέον πολύ καλά πού οδηγεί αυτός ο δρόμος. Είναι ανάγκη τώρα να ξεσηκωθείς, να εμποδίσεις τα χειρότερα που έρχονται:
·      Τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών που έχει δρομολογήσει η συγκυβέρνηση και η Τρόικα. Μείωση που θα επιφέρει περαιτέρω μείωση των παροχών των ασφαλιστικών ταμείων και του ΟΑΕΔ, ενώ θ’ αξιοποιηθεί σαν επιχείρημα για να βάλει ακόμη περισσότερο το χέρι στη τσέπη ο εργαζόμενος.
·      Τη πλήρη απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων, τη παραπέρα μείωση των αποζημιώσεων.
·      Το πετσόκομμα των τριετιών για τους νεοπροσλαμβανόμενους, με στόχο τη πλήρη κατάργησή τους από το 2017.
·      Τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας και κοινωνικής ασφάλισης.
·      Τη μονιμοποίηση και επέκταση της «απασχολησιμότητας» έναντι της σταθερής εργασίας, των «πεντάμηνων» και των επιδοτούμενων «voucher», με εκατοντάδες χιλιάδες νέους εργαζόμενους να φυτοζωούν, την ώρα που το κεφάλαιο δε καταβάλει ούτε δραχμή για να του βγάλουν τα υπερκέρδη του.
·      Τη προδοτική στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, που συνυπέγραψε όλα τα παραπάνω με τον ΣΕΒ και αποδέχθηκε ως «τετελεσμένο γεγονός» το κατώτατο μισθό των 586 Ευρώ μικτά και ακόμη παρακάτω για τους νέους εργαζόμενους.
Άλλες τόσες είναι οι εξελίξεις στον δικό μας χώρο που πρέπει να σε βγάλουν στο δρόμο:
·      Εδώ κι ενάμιση χρόνο στο κλάδο μας δεν υπάρχει ΣΣΕ. Πολλές εταιρείες έχουν προχωρήσει σε ατομικές συμβάσεις, κάποιες σε νέες επιχειρησιακές. Σχεδόν παντού επιβλήθηκαν σημαντικές μειώσεις μισθών. Οι νέες προσλήψεις γίνονται με το κατώτατο μισθό, πιέζοντας συνεχώς και τους παλιότερους να κάνουν νέες υποχωρήσεις. Σε όλους τους χώρους έχουμε εντατικοποίηση της εργασίας, συνεχή πίεση για απλήρωτες υπερωρίες, ενώ σε κάποιους ήδη επεκτείνεται και το ωράριο. Οι άνεργοι στο κλάδο αυξάνονται συνεχώς, αφού όσο προχωράει η εφαρμογή του Solvency 2 και ο «εξορθολογισμός της ασφαλιστικής αγοράς» τα λουκέτα γίνονται καθημερινότητα, ενώ οι συγχωνεύσεις-εξαγορές είναι προ των πυλών.
·      Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης βάζει βόμβα στο ΤΕΑΕΑΠΑΕ, αφού η κατάργηση των «κοινωνικών πόρων» στα επαγγελματικά ταμεία στο δικό μας ταμείο επιφέρει κατάργηση των εισφορών επί της παραγωγής των ασφαλιστικών εταιρειών. Το ΤΕΑΕΑΠΑΕ, αν εφαρμοστεί κάτι τέτοιο, χάνει τεράστιο μέρος των εσόδων του, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε δραστική μείωση συντάξεων και παροχών, αύξηση των εισφορών ή και τα δύο.

Συνάδελφε, στο χέρι μας είναι να εμποδιστούν αυτές οι εξελίξεις. Ο αγώνας για να σηκώσει η εργατική τάξη κεφάλι δεν είναι κάτι εύκολο, ούτε πράξη μόνο μίας μέρας ή απεργίας. Είναι όμως μονόδρομος.

Γι αυτό σε καλούμε:

Στη σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα του Π.Α.ΜΕ. στις Ασφαλιστικές Εταιρείες, τη Πέμπτη 3/4, στις 18:30, στα γραφεία του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού Αττικής (Πλ. Μητροπόλεως 10, πίσω από τη Μητρόπολη Αθηνών)


Στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στις 9/4, στις 10:00 π.μ. στην Ομόνοια

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δε δημοσιεύονται. Μπορείτε όμως και από εδώ να επικοινωνήσετε μαζί μας. Καλό είναι βέβαια ν' αφήσετε και κάποιο στοιχείο επικοινωνίας...