7 Απριλίου 2014

Καταγγελία για όσα έγιναν έξω από τα γραφεία της Interamerican τη Παρασκευή 4/4/2014



Το ΠΑΜΕ στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και η επιτροπή αγώνα που έχει συσταθεί στις Ασφαλιστικές Εταιρείες καταγγέλουν τη στάση της Διοίκησης της εταιρείας Interamerican και της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου που προσπάθησαν με πρωτόγνωρο τρόπο να εμποδίσουν τους εργαζόμενους της εταιρείας να ενημερωθούν από το ΠΑΜΕ σε εξόρμηση που πραγματοποίησε έξω από τα γραφεία της εταιρείας την προηγούμενη βδομάδα.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 4/4/2014 η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ Χρηματοπιστωτικού στις Ασφαλιστικές Εταιρείες βρέθηκε έξω από τα κεντρικά γραφεία της Interamerican. Ήταν μια εξόρμηση ενημέρωσης μπροστά στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της 9ης Απριλίου. Ήταν όμως παράλληλα μια αντίδραση στις πρόσφατες απολύσεις που έκανε η εργοδοσία του Ομίλου της Interamerican, προβάλλοντας ως αιτία την «πολιτική μείωσης του προσωπικού» και ταυτόχρονα κάλεσμα στους συναδέλφους να αντιδράσουν, να μην δεχθούν/υπογράψουν καμία απόλυση, αλλά να επικοινωνήσουν και να συσπειρωθούν γύρω από την Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ, πιέζοντας ταυτόχρονα και τα σωματεία (επιχειρησιακό & κλαδικό) να πάρουν θέση και να κινητοποιηθούν.

Η Διοίκηση της εταιρείας, σαφώς δυσαρεστημένη από την παρουσία του ΠΑΜΕ εκεί, κινητοποίησε καταρχήν τα μέλη του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου. Με επικεφαλής την πρόεδρό του, ζήτησαν από το κλιμάκιο του ΠΑΜΕ να αποχωρήσει προβάλλοντας επιχειρήματα όπως «εδώ δεν έχετε καμία δουλειά, εδώ υπάρχει σωματείο και μόνο αυτό ενημερώνει τους εργαζόμενους», «έχουμε πάρει απόφαση πως δεν επιθυμούμε κανέναν άλλο εδώ», «με τη παρουσία σας υποτιμάτε τη δράση (;!;!) του σωματείου». Στην ερώτηση τί θα κάνουν για τις απολύσεις, απάντησαν πως «κινητοποιήσεις και απεργίες κάνουμε όποτε θέλουμε εμείς, δε δεχόμαστε υποδείξεις και παρεμβάσεις». Ένας εκπρόσωπος μάλιστα κάλεσε τους συναδέλφους «να πάτε στις δικές σας εταιρείες κι όχι εδώ, γιατί τις συνθήκες δουλειάς και τις αποδοχές της Interamerican τις ζηλεύει κάθε ασφαλιστικός υπάλληλος».

Όταν είδαν ότι δεν κατάφεραν να διώξουν το ΠΑΜΕ, ανέλαβε δράση η ίδια η εργοδοσία. Άνθρωποί της σε έξαλλη κατάσταση και απειλώντας να χειροδικήσουν προσπάθησαν να απομακρύνουν το κλιμάκιο, συνόδευαν τον κόσμο που περνούσε προς την είσοδο ώστε να μη «μολυνθεί» από τις ανακοινώσεις του ΠΑΜΕ, ενώ έφτασαν μέχρι το σημείο να παίρνουν τις ανακοινώσεις μέσα από τα χέρια των εργαζομένων, να τις τσαλακώνουν και να τις πετάνε. Σε όλα αυτά η διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου και η πρόεδρός του ήταν παρούσα, παρατηρώντας με φανερή ικανοποίηση.

Συνάδελφοι, όσα εκτυλίχθηκαν έξω από την Interamerican είναι αποκαλυπτικά και αποδεικνύουν ότι ο εργοδότης αυτό που θέλει να επιβάλει στους εργαζόμενους είναι η τρομοκρατία, ο αυταρχισμός, η υποταγή. Αποδεικνύουν πόσο φοβούνται ακόμη και την απλή παρουσία του ταξικού εργατικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, ότι αξιοποιούν κάθε δυνατό μέσο για να μη σηκώσουν κεφάλι οι εργαζόμενοι. Οτι ο εργοδοτικός συνδικαλισμός, για να τα έχει καλά με τα αφεντικά, δε διστάζει ακόμα και να τρομοκρατήσει αυτός ο ίδιος τους εργαζόμενους.

Τους απαντάμε: Δεν τους φοβόμαστε. Δεν θα καταφέρουν να σταματήσουν τη δράση του ΠΑΜΕ. Παραμένουμε σταθερά μπροστά στους αγώνες, στο πλευρό κάθε εργαζόμενου που θέλει να σηκώσει κεφάλι, να γυρίσει την πλάτη στους εργοδοτικούς συνδικαλιστές, να διεκδικήσει τη ζωή που μας αξίζει.

Τώρα με το ΠΑΜΕ, μη μένεις φοβισμένος, ντροπή για τον εργάτη να ζει υποταγμένος!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δε δημοσιεύονται. Μπορείτε όμως και από εδώ να επικοινωνήσετε μαζί μας. Καλό είναι βέβαια ν' αφήσετε και κάποιο στοιχείο επικοινωνίας...