12 Απριλίου 2014

Σημαντική κατάκτηση η Σύμβαση στη «Σόφτεξ»

Οι εργαζόμενοι της «Σόφτεξ» σε απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
Θετική πείρα, που μπορεί να αξιοποιηθεί από όλα τα σωματεία του κλάδου και ευρύτερα, προκύπτει από την επιχειρησιακή ΣΣΕ που υπέγραψε το Σωματείο στην Αθηναϊκή Χαρτοποιία «Σόφτεξ»και προβλέπει αύξηση 1,5% στους μισθούς από την 1η Μάρτη 2014.
Η σημασία της συγκεκριμένης σύμβασης είναι ακόμα μεγαλύτερη, με δεδομένο ότι αφορά σε μισθούς που δεν έχουν υποστεί μείωση, ενώ οι ΣΣΕ που υπέγραψε το σωματείο τα προηγούμενα χρόνια διασφάλισαν επιδόματα, προσαυξήσεις και ό,τι άλλο θεσμικό δικαίωμα υπάρχει για τους εργαζόμενους. Για παράδειγμα, οι ΣΣΕ που υπογράφτηκαν το 2011 προέβλεπαν αυξήσεις 1,8%, ενώ το 2012 και το 2013, αν και δεν προέβλεπαν αυξήσεις, διασφάλιζαν τα εργατικά δικαιώματα.
Χαιρετίζοντας την υπογραφή της Σύμβασης, η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου σημειώνει μεταξύ άλλων: «Αυτή η κατοχύρωση δικαιωμάτων των εργαζομένων της "Σόφτεξ", έγινε γιατί το σωματείο ακολούθησε την κατεύθυνση που έχει χαράξει το ΠΑΜΕ και η Ομοσπονδία. Γραμμή διεκδίκησης και όχι συνδιαλλαγής και παραχωρήσεων. Βοήθησε η θέση της Ομοσπονδίας, που απέκρουσε τις προτάσεις της εργοδοσίας στον κλάδο, για υπογραφή ΣΣΕ με μειώσεις και πάλεψε στην κατεύθυνση που είχε χαράξει, δηλαδή ούτε βήμα πίσω τουλάχιστον από τις ΣΣΕ του 2009.
Πάνω εδώ το σωματείο της "Σόφτεξ" με ταξική συνέπεια και σταθερότητα πέτυχε την ταξική ενότητα όλων των εργαζομένων και την πρωτοπόρα δράση για όλα τα δικαιώματα. Γι ' αυτό είχε αποτελέσματα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δε δημοσιεύονται. Μπορείτε όμως και από εδώ να επικοινωνήσετε μαζί μας. Καλό είναι βέβαια ν' αφήσετε και κάποιο στοιχείο επικοινωνίας...