4 Απριλίου 2014

Επιστολή προς τον ΣΥΑΕ για την απεργία 9/4/2014

Αθήνα, 31/3/2014


Ενιαία Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση στον ΣΥΑΕ

Προς: Διοικητικό Συμβούλιο ΣΥΑΕ

Συνάδελφοι,
Τη Κυριακή 30/3/2014 προωθήθηκε στη Βουλή και ψηφίστηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το πολυνομοσχέδιο-οδοστρωτήρας της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που φέρνει μια σειρά από νέες αντεργατικές ανατροπές. Εκτός των υπολοίπων ρυθμίσεών του, προβλέπει τη κατάργηση των «κοινωνικών πόρων» των επαγγελματικών ταμείων, θεωρώντας τέτοιους και τους πόρους του ΤΕΑΕΑΠΑΕ που προέρχονται από το ποσοστό επί της παραγωγής ασφαλίστρων των ασφαλιστικών εταιρειών.
Θεωρώντας απαράδεκτο το γεγονός πως ο ΣΥΑΕ δε μπήκε καν σε διαδικασία σύγκλισης του Διοικητικού Συμβουλίου του, πως δεν εξέδωσε καν μια ανακοίνωση εν όψει αυτής της εξέλιξης, απαιτούμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τη σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ΣΥΑΕ, με θέματα τη Κλαδική ΣΣΕ και το ΤΕΑΕΑΠΑΕ (άλλωστε το καταστατικό του ΣΥΑΕ προέβλεπε ρητά τη σύγκλιση (απολογιστικής) Γενικής Συνέλευσης ήδη από τον Γενάρη, την οποία παρά τις εκκλήσεις μας δε συγκαλέσατε).
Θεωρούμε, ειδικά εν μέσω αυτών των ανατροπών, ιδιαίτερα κρίσιμη τη Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία της 9 Απρίλη και τη προετοιμασία των εργαζομένων του κλάδου εν όψει αυτής. Γι αυτό και ζητούμε η έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΥΑΕ να πραγματοποιηθεί πριν τις 9 Απρίλη. Αν κάτι τέτοιο δε κρίνεται εφικτό για πρακτικούς λόγους, απαιτούμε ο ΣΥΑΕ να προχωρήσει τουλάχιστον σε καλά οργανωμένη σύσκεψη των εργαζομένων του κλάδου πριν τις 9 του Απρίλη.



Για την Ενιαία Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση,

Νίκος Νιάνιος, Νίνα Τσαγκάρη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δε δημοσιεύονται. Μπορείτε όμως και από εδώ να επικοινωνήσετε μαζί μας. Καλό είναι βέβαια ν' αφήσετε και κάποιο στοιχείο επικοινωνίας...