3 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση για Interamerican και Anytime



ΟΛΟΙ στην Απεργία 6 Νοέμβρη, 10:30 π.μ. στην Ομόνοια


Συνάδελφε εργαζόμενε στην Interamerican, στην Anytime,
Έχεις ήδη δοκιμάσει το δρόμο της προσαρμογής στις απαιτήσεις του εργοδότη, της μη-αντίδρασης στις αξιώσεις της εταιρείας. Γνωρίζεις πλέον πολύ καλά πού οδηγεί αυτός ο δρόμος.
Ο όμιλος της Interamerican τους τελευταίους μήνες προωθεί συνεχείς αντεργατικές ανατροπές. Λειτουργεί την Anytime σχεδόν αποκλειστικά με ενοικιαζόμενους εργαζομένους των 300 Ευρώ, μονοετείς συμβάσεις και δουλειά απογεύματα και Σάββατα, ενώ εδώ και λίγες εβδομάδες στέλνει τους ίδιους αυτούς συναδέλφους και για promotion σε εμπορικά καταστήματα. Επέβαλλε πριν από ένα χρόνο στους συναδέλφους του τμήματος ζημιών αυτοκινήτου καθημερινό ωράριο 8:00-20:00, ενώ στα τέλη Ιουλίου το επέκτεινε κι άλλο, ώστε το τμήμα να λειτουργεί για τέσσερις ώρες και τα Σάββατα.

Καμία έκπληξη. Είναι πάρα πολλές οι ασφαλιστικές εταιρείες που, ειδικά μετά τη κατάργηση της κλαδικής ΣΣΕ, έχουν σιωπηρά επεκτείνει το ωράριό τους, ασκώντας συνεχή πίεση στους συναδέλφους. Η Interamerican είναι απλά η πρώτη που το προχωρά κι επίσημα, προς το παρόν στους συγκεκριμένους χώρους.

Καμία αυταπάτη. Το επιχείρημα πως «αυτά βολεύουν/διευκολύνουν το πελάτη» είναι κάλπικο και δεν αφορά τους εργαζόμενους, ούτε στις ασφαλιστικές ούτε πουθενά. Ο «πελάτης» είναι κι αυτός εργαζόμενος, κι αυτός πιέζεται στο κλάδο/στην εταιρεία του ώστε να δουλέψει περισσότερες ώρες, απλήρωτος, με σπαστά ωράρια, με ρεπό μεσοβδόμαδα κτλ. Η απελευθέρωση του ωραρίου δε συμφέρει κανέναν εργαζόμενο, σε κανένα χώρο δουλειάς. Συμφέρει μόνο τα μονοπώλια, όπως την Interamerican των 22,6 εκατ. καθαρών κερδών το 2012.

Η κατάσταση δε θα μείνει στάσιμη, σε κανένα χώρο. Η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας στα εμπορικά καταστήματα, αν περάσει στη πράξη, δε θα αργήσει να επεκταθεί και στις ασφαλιστικές, πρώτα απ’ όλα στα μεσιτικά γραφεία, στα υποκαταστήματα και σ’ αυτά τα τμήματα.
 
Δεν είναι μονόδρομος αυτή η κατάσταση. Δεν είναι «της μοίρας σου γραφτό» οι εργασιακές σχέσεις-λάστιχο, το ωράριο-λάστιχο, η ζωή-λάστιχο, κυριολεκτικά πλέον για ένα κομμάτι ψωμί.

Είσαι κομμάτι της Εργατικής Τάξης αυτής της χώρας. Της τάξης που παράγει όλο το πλούτο γύρω μας και βλέπει να τον καρπώνονται άλλοι. Έχουμε τη δύναμη, αν οργανωθούμε και δράσουμε ενιαία, ανεξαρτήτως κλάδου, ηλικίας, ειδικότητας, να υπερασπιστούμε τη Κυριακή Αργία, να αποτρέψουμε κατασχέσεις, να υπερασπιστούμε τις Συλλογικές Συμβάσεις και άλλα δικαιώματά μας.

Έλα στον αγώνα για τη διεκδίκηση κλαδικής σύμβασης στις Ασφαλιστικές στο ύψος αμοιβών της παλιάς, ενιαίων για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, η οποία θα ρυθμίζει ενιαία και το ωράριο λειτουργίας των εταιριών. Μόνο έτσι μπορούμε να αποτρέψουμε τη πλήρη απορύθμιση εργασιακών σχέσεων στους χώρους μας.

Έλα σε επαφή με την Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στις Ασφαλιστικές. Δώσε τέρμα στη λογική του «λιγότερο κακού» και της συνδιαλλαγής με την εργοδοσία, που εκφράζουν τόσο το  επιχειρησιακό σωματείο της Interamerican, όσο και η σημερινή ηγεσία του κλαδικού σωματείου, του ΣΥΑΕ. 


Κάνε τώρα το πρώτο βήμα! Στην Απεργία στις 6 Νοέμβρη, με το ΠΑΜΕ!

https://drive.google.com/file/d/0BwiT1zAFJ6I7UVhiQThmdGx0UDg/edit?usp=sharing

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δε δημοσιεύονται. Μπορείτε όμως και από εδώ να επικοινωνήσετε μαζί μας. Καλό είναι βέβαια ν' αφήσετε και κάποιο στοιχείο επικοινωνίας...