12 Νοεμβρίου 2012

Επιστολή προς την ΟΑΣΕ για τη στάση εργασίας 14/11



Αθήνα, 12/11/2012
Προς: Διοικητικά Συμβούλια ΣΥΑΕ και ΟΑΣΕ

Μέσω της ιστοσελίδας του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής (http://www.syllogos.gr/announcePresent.php?id=2002) ενημερωθήκαμε για την απόφαση της ΟΑΣΕ να προκυρήξει 3ωρη στάση εργασίας της Τετάρτη 14/11, στα πλαίσια της «Πανευρωπαϊκής Ημέρας Δράσης» που κήρυξε η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ).  Aνακοίνωση που μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στο site της ΟΑΣΕ και δεν έχει φτάσει σε κανέναν συνάδελφο.

Εκτός του γεγονότος πως διαφωνούμε κάθετα με το περιεχόμενο που δίνουν σε αυτή τη κινητοποίηση η ΣΕΣ και η ΓΣΕΕ, οι οποίες βάζουν ως στόχο του εργατικού κινήματος την καπιταλιστική ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε., θεωρούμε απαράδεκτη την επιλογή της ΟΑΣΕ να ορίσει τρίωση στάση εργασίας 12:00-15:00.

Ακόμη κι αν δε το γνωρίζατε πιο πριν, το αργότερο με την παναττική στάση εργασίας της 9/11 θα έπρεπε να είχατε βγάλει το εξής απλό συμπέρασμα:
Δεν είναι δυνατό να προκηρύσσεις μια 3ωρη στάση εργασίας στις 12:00, να καλείς το συνάδελφο 13:00 να είναι στο κέντρο της Αθήνας για να διαδηλώσει και στις 15:00 να έχει επανέλθει στο χώρο εργασίας του για να δουλέψει! 

Τονίζουμε το προφανές: Κάθε σωματείο και Ομοσπονδία που θέλουν πραγματικά να αξιοποιήσουν τη στάση εργασίας της 14/11, την επέκτεινουν ανάλογα με τις ανάγκες και τα ωράρια των εργαζομένων του χώρου τους.

Συγκεκριμένα, για το κλάδο μας είναι ξεκάθαρο πως η στάση εργασίας πρέπει να είναι από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και σίγουρα μέχρι τις 17:00, οπότε και είναι το σχόλασμα στους περισσότερους χώρους. Κάθε άλλη απόφαση καθιστά τη στάση εργασίας σε μεγάλο βαθμό κενό γράμμα. 

Έχετε τη πλήρη ευθύνη των επιλογών σας.

ΕΣΑΚ στον ΣΥΑΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δε δημοσιεύονται. Μπορείτε όμως και από εδώ να επικοινωνήσετε μαζί μας. Καλό είναι βέβαια ν' αφήσετε και κάποιο στοιχείο επικοινωνίας...