5 Νοεμβρίου 2018

Στις 28 Νοέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ


Συνάδελφοι,

Η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΟΑΣΕ στις 25 Οκτώβρη θα καταγραφεί ως μνημείο σύμπλευσης με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.
Συγκεκριμένα, η ΕΑΣΚ είχε θέσει ως θέμα τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας σε απεργία μέσα στο Νοέμβρη. Απεργία που είχε προκηρυχθεί ήδη από εκατοντάδες σωματεία και δεκάδες Εργατικά Κέντρα κι Ομοσπονδίες, μεταξύ των οποίων και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά, έχοντας ως προμετωπίδα την ακύρωση του νόμου Αχτσίογλου-Βρούτση και την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 Ευρώ, μαζί με την επαναφορά όλων των ρυθμίσεων για τις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις.

Ενώ λοιπόν η ΟΑΣΕ έχει ξεκινήσει διαπραγμάτευση κλαδικής ΣΣΕ με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών (ΕΑΕΕ), ενώ έχουμε άμεσα να λήγουν στο τέλος του έτους επιχειρησιακές ΣΣΕ σε Interamerican και ERGO, η πλειοψηφία της ΟΑΣΕ (δηλ. η εναία παράταξη που στηρίζουν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) αρνήθηκε να κηρύξει απεργία με περιεχόμενο τη διεκδίκηση ακριβώς αυτών των συμβάσεων!

Διόλου τυχαία, στην ίδια συνεδρίαση το προεδρείο επίσης ΑΡΝΗΘΗΚΕ να ενημερώσει αναλυτικά για τις θέσεις με τις οποίες η ΕΑΕΕ έχει προσέλθει στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σ’ εξέλιξη, με το επιχείρημα πως «οι θέσεις που έχουν εκφραστεί είναι ακόμη ανεπίσημες». Αρνήθηκαν δηλαδή να ενημερώσουν το ανώτατο εκλεγμένο όργανο της Ομοσπονδίας για το τί ακριβώς κουβεντιάζεται στις συναντήσεις με τους εργοδότες! Παρ’ όλα αυτά, έγινε εμφανές πως η ΕΑΕΕ αξιώνει με διάφορες μορφές μια ΣΣΕ με μειώσεις σε σχέση με την τελευταία που υπήρχε στον κλάδο!

Μάλιστα, πάνω στον οίστρο τους να στοιχηθούν πίσω από τη ΓΣΕΕ, δήλωσαν πως «η ΟΑΣΕ καλεί σε απεργία μόνο εφόσον πρώτα την έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ». Ουσιαστικά δηλαδή τάχθηκαν κατά και οποιασδήποτε μελλοντικής κλαδικής απεργίας για τη διεκδίκηση ΣΣΕ!!!
Τελικά βέβαια, κάτω από την πίεση των εκατοντάδων αποφάσεων, τις επόμενες ημέρες ακόμη και η ΓΣΕΕ αναγκάστηκε να κηρύξει απεργία, για τις 28 Νοεμβρίου! Οπότε, διόλου απίθανο να δούμε και την ΟΑΣΕ πλέον να «καλεί σε απεργία», χωρίς βέβαια να κουνάει ούτε το μικρό της δαχτυλάκι για την πραγματοποίησή της… 

Η ουσία είναι μία: Η ΟΑΣΕ, όπως και η ΓΣΕΕ, ούτε θέλουν ούτε μπορούν να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων. Στόχο έχουν την «εργασιακή ειρήνη» και ό,τι βολεύει την κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Γι αυτό και η επιτυχία της απεργίας εξαρτάται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από την οργάνωση των ίδιων των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς, την συσπείρωση και πάλη σε ταξική κατεύθυνση!
  • Στις 28 Νοέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ & συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ: Για κατώτατο μισθό στα 751 Ευρώ. Ενάντια στις κατασχέσεις και στη φοροληστεία!
  • Διεκδικούμε μία, ενιαία για όλους χωρίς διαχωρισμούς, ΣΣΕ στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης. Με κανέναν στον κλάδο κάτω από τα 976 Ευρώ. Με 7ωρο-5ήμερο-35ωρο κι ελεύθερα τα Σαββατοκύριακα.
  • Ξεπερνάμε την απεργοσπαστική πρακτική της πλειοψηφίας της ΟΑΣΕ! Κάνουμε δική μας υπόθεση τη διεκδίκηση κλαδικής ΣΣΕ, βάζοντας φρένο στα σχέδια της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας να συζητά μια συλλογική σύμβαση με τους εργαζόμενους στο σκοτάδι!
  • Καλούμε τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου να πάρουν μέτρα για την οργάνωση της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 28 Νοέμβρη, με Γενικές Συνελεύσεις και άλλες πρωτοβουλίες!
Ενιαία Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δε δημοσιεύονται. Μπορείτε όμως και από εδώ να επικοινωνήσετε μαζί μας. Καλό είναι βέβαια ν' αφήσετε και κάποιο στοιχείο επικοινωνίας...