26 Νοεμβρίου 2018

Σχετικά με τα σχέδια νέων μαζικών απολύσεων στην ασφαλιστική ΝΝ


Συνάδελφοι & Συναδέλφισσες,

Έναν χρόνο μετά τις προηγούμενες μαζικές απολύσεις στην ΝΝ, όπου είχε αποχωρήσει το 10% του προσωπικού, βλέπουμε μπροστά μας να εκτυλίσσεται γι ακόμη μια φορά το ίδιο έργο: Μέχρι τα Χριστούγεννα πρόκειται να έχουμε ένα πρώτο μαζικό κύμα απολύσεων, ενώ από του χρόνου μπορεί ν’ ακολουθήσουν κι άλλα «μικρότερα».

Όλα αυτά, μετά από μια χρονιά που το ένα ρεκόρ πωλήσεων διαδέχονταν το άλλο, μια χρονιά του τα πανηγύρια για την «κερδοφορία» και την «ικανοποίηση των μετόχων» δεν είχαν σταματημό. Πού είναι λοιπόν όσοι πέρσι καλλιέργησαν μεθοδικά το έδαφος για να μην υπάρξει αντίδραση από τους εργαζόμενους, λέγοντας πως «τουλάχιστον έτσι θα διασφαλιστούν οι θέσεις των υπολοίπων»; Τί έχουν να πουν σήμερα στους εργαζομένους;

ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΟΣΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΘΕΣΕΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ!

Συνάδελφοι, αυτό που ζήσαμε την Παρασκευή 23 Νοέμβρη, δεν αποτελεί Γενική Συνέλευση σωματείου. Με ειδοποίηση μέσω email 3 ώρες νωρίτερα. Με ένα προεδρείο που δεν έχει καν ενημερώσει τα μέλη του ΔΣ. Που καλεί μια «συνέλευση» χωρίς καμία πρόταση. Που με Γενική Απεργία μπροστά μας στις 28 Νοέμβρη και με δεκάδες απολύσεις να επικρέμονται από πάνω μας, δεν έχει καν κάτι να πει το ίδιο στους εργαζόμενους. Που απλά οργανώνει δηλαδή μια μάζωξη για να πλασάρει τα σχέδια της εταιρείας, σαν …ομαδική ψυχοθεραπεία, ώστε ν’ αρχίσουμε άλλη μια φορά ν’ αποδεχόμαστε τη μοίρα μας…

ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΕΜΕΙΣ είμαστε που ΤΩΡΑ πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

ΕΜΕΙΣ, που είδαμε τον προηγούμενο χρόνο να έρχονται νέοι συνάδελφοι στη θέση των απολυμένων!
ΕΜΕΙΣ, που είμαστε εκείνοι που παράγουμε τα κέρδη εκατομμυρίων, για τα οποία η εργοδοσία θριαμβολογεί!
ΕΜΕΙΣ, που ξέρουμε καλά την εντατικοποίηση με την οποία δουλεύουμε και δεν ανεχόμαστε κάποιος σε συνέλευση εργαζομένων να έρχεται να μεταφέρει γελοιότητες περί «υπεράριθμου προσωπικού».

ΕΜΕΙΣ, που είδαμε καλά ποια είναι τ’ αποτελέσματα του δρόμου του συμβιβασμού και της «εργασιακής ειρήνης», δεν έχουμε σήμερα παρά να επιλέξουμε το δρόμο του ΑΓΩΝΑ:

Γυρνάμε οριστικά την πλάτη στον εργοδοτικό συνδικαλισμό. Τα επιχειρήματά τους, οι προτάσεις και παραινέσεις τους, μόνο τα συμφέροντα της εργοδοσίας εκφράζουν.

Δίνουμε πρώτη περήφανη απάντηση στα σχέδια της εταιρείας με τη μαζική συμμετοχή μας στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 28 Νοέμβρη. Με τη συμμετοχή μας στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 10:30 στην Ομόνοια.

Οργανώνουμε τον αγώνα μας μέσα στο χώρο δουλειάς, με τον δικό μας αγωνιστικό πόλο. Προχωρούμε σε νέα πραγματική Γενική Συνέλευση του σωματείου. Δε συζητάμε κανένα σχέδιο αποχωρήσεων. Δε συζητάμε κανένα «εναλλακτικό σενάριο». Αποφασίζουμε άμεση απεργιακή απάντηση ενάντια ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΕΔΙΟ της εργοδοσίας για μειώσεις προσωπικού ή αποδοχών.

ΤΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!
https://drive.google.com/file/d/13MLivnXKYFdoE4FuWCqyY5pw1KQaeBkn/view?usp=sharing 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δε δημοσιεύονται. Μπορείτε όμως και από εδώ να επικοινωνήσετε μαζί μας. Καλό είναι βέβαια ν' αφήσετε και κάποιο στοιχείο επικοινωνίας...