11 Φεβρουαρίου 2013

Τρίτη 12/2/2013: Στάση Εργασίας και Διαδήλωση ενάντια στην καταστολή και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

[Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη σχετική κεντρική ανακοίνωση του Π.Α.ΜΕ. Ακολουθεί η Επιστολή της ΕΣΑΚ στον ΣΥΑΕ προς τις διοικήσεις σωματείου και ομοσπονδίας. Εδώ μπορείτε να δείτε την ανακοίνωση που εξέδωσε τελικά ο ΣΥΑΕ για τη συμμετοχή στη στάση εργασίας του ΕΚΑ, χωρίς να καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας]

Αθήνα, 11/2/2013
Προς: Τις διοικήσεις του ΣΥΑΕ και της ΟΑΣΕ

Θέμα: Στάση Εργασίας της Τρίτης 12/2/2013

Τη Τρίτη 12/2/2013 δικάζονται οι 35 εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων που στις  30 Γενάρη 2013 πήγαν στο Υπουργείο Εργασίας απαιτώντας συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας για να διαμαρτυρηθούν για τις απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις του σχετικά με το ασφαλιστικό. Με τη κυβερνητική προβοκάτσια που προσπάθησε να εμφανίσει «ζημιές» και «φθορές» να έχει πλέον καταπέσει και τους συναδέλφους να δικάζονται για «παράνομη παραμονή σε δημόσιο χώρο», τα πράγματα είναι απροκάλυπτα: Στο πρόσωπό τους δικάζεται όλο το ταξικό, όλο το αγωνιζόμενο εργατικό κίνημα, στο οποίο θέλουν να απαγορεύσουν ακόμη και τις απλές παραστάσεις διαμαρτυρίας εκπροσώπων στους Υπουργούς. Άλλωστε η δίκη συμπίπτει με τις νέες δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας, που δήλωσε πως θέλει να προχωρήσει σε περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας, σε ωμή παρέμβαση στα συνδικάτα.

Για τη Τρίτη 12/2/2013 δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία έχουν προκηρύξει στάσεις εργασίας, ακόμη και απεργία, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 8:30 στο Πεδίο του Άρεως και πορεία προς τα δικαστήρια. Στάση Εργασίας έχει προκηρύξει και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, από τις 7:00 ως τις 11:00.

Παρ’ ότι η απόφαση του Εργατικού Κέντρου καλύπτει και τους συναδέλφους του κλάδου, θεωρούμε απαραίτητο και η Ομοσπονδία και κυρίως ο ΣΥΑΕ να προκηρύξουν τουλάχιστον στάση εργασίας τη Τρίτη, να καλέσουν και αυτοί στη συγκέντρωση και πορεία στα δικαστήρια και να ενημερώσουν με τις δικές τους αποφάσεις τους εργαζόμενους του κλάδου.

Έχει σημασία επειδή τη Τρίτη δικάζεται κάθε αγωνιζόμενος εργαζόμενος και σωματείο.

Έχει σημασία επειδή πολλοί εργαζόμενοι στο κλάδο δε γνωρίζουν πως καλύπτονται από την απόφαση του Εργατικού Κέντρου.

Έχει σημασία γιατί πρώτα απ’ όλα από το δικό τους σωματείο, τον ΣΥΑΕ, πρέπει να ενημερώνονται γι αυτό και για κάθε παρόμοιο θέμα.

Όλοι τη Τρίτη 12/2 στις 8:30 στο Πεδίο του Άρεως.
 Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, το δίκιο του λαού!


Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση στον ΣΥΑΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δε δημοσιεύονται. Μπορείτε όμως και από εδώ να επικοινωνήσετε μαζί μας. Καλό είναι βέβαια ν' αφήσετε και κάποιο στοιχείο επικοινωνίας...