12 Φεβρουαρίου 2013

Κάλεσμα για τη Γενική Συνέλευση του ΣΥΑΕ και την Γενική Απεργία 20 Φλεβάρη


Όλοι στη Γενική Συνέλευση του ΣΥΑΕ τη Δευτέρα 18/2, 18:00 στην αίθουσα της ΟΤΟΕ (Βησσαρίωνος 9, 4ος Όροφος)

Όλοι στην απεργία 20 Φλεβάρη 10:30 στην Ομόνοια
Συνάδελφοι,
Η  εργατική τάξη της χώρας δέχεται ολομέτωπη επίθεση. Μετά τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις που έχουν σε μεγάλο βαθμό κουρελιαστεί, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το κλάδο μας, έρχεται η σειρά της Εθνικής Γενικής Συλλογική Σύμβασης (ΕΓΣΣΕ) που θέλουν να καταργήσουν τους επόμενους μήνες. Παράλληλα είναι σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της για την εφαρμογή «του νόμου και της τάξης», η προσπάθεια κατάργησης του δικαιώματος στην απεργία, το τσάκισμα όποιου σηκώνει κεφάλι.

Η κατάργηση της ΕΓΣΣΕ αφορά κάθε εργαζόμενο στη χώρα. Δε καθορίζει απλά το κατώτατο μισθό, αλλά τις άδειες, τα δώρα, μια σειρά επιδόματα, μεγάλο κομμάτι των δικαιωμάτων ΚΑΘΕ εργαζόμενου.

Η υπεράσπισή της, η υπεράσπιση οποιουδήποτε δικαιώματός μας σήμερα, δε μπορεί να είναι έργο μιας πράξης, μιας απεργίας. Είναι αδύνατη όσο η πλειοψηφία των εργαζομένων κάθεται στη γωνία φοβισμένα, μοιρολατρικά, ανοργάνωτα, ψάχνοντας να διασωθεί ατομικά.
Οι αγώνες των εργαζομένων, των αυτοαπαχολούμενων, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας, των γυναικών μπορούν  σήμερα να βάλουν εμπόδια, μπορούν να διαμορφώσουν συνθήκες ώστε αύριο να νικήσουν.
Μπορούν, αν συμμετέχετε κι εσείς, που έως τώρα δεν έχετε απεργήσει, αλλά βασανίζεστε και πιέζεστε από τα μέτρα. Αν κάνετε κι εσείς το βήμα της σύγκρουσης. Η δυσαρέσκεια και η οργή δεν αρκούν για να γυρίσει ο τροχός. Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει αν δεν κάνουμε εμείς το πρώτο βήμα στην οργάνωσή μας.
Μπορούν, αν σκορπίσουν οι αυταπάτες ότι τάχα μπορεί να διορθωθεί και να γίνει ανθρώπινος ο καπιταλισμός αν κάνουμε υπομονή, βάλουμε πλάτη και περιμένουμε την  καπιταλιστική ανάπτυξη.
Μπορούν, αν με τους αγώνες μας, με την ενότητα μας απομονώσουμε κάθε φωνή που βρίσκεται απέναντι, τους μηχανισμούς του κράτους, τους ανθρώπους της εργοδοσίας, τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.
Μπορούν, αν διαμορφώσουμε ένα κίνημα και ηγεσίες αποφασισμένες για σκληρούς αγώνες με τη δικτατορία των μονοπωλίων, που θα αγωνίζεται για τα συμφέροντα των εργαζόμενων, δε θα είναι νεροκουβαλητής του συστήματος στην εναλλαγή των κυβερνήσεων για να σωθεί ο καπιταλισμός.

Μόνο έτσι μπορούμε να νικήσουμε. Γι αυτό σήμερα είναι απαραίτητη, μαζί με την άμεση οργάνωση όλων στα σωματεία μας,  η συμπόρευση με το ταξικό εργατικό κίνημα, η συσπείρωση στο ΠΑΜΕ. Για να αλλάξουμε τους συσχετισμούς που μας κρατούν αλυσοδεμένους. Με καθημερινή δράση και συζήτηση μέσα σε κάθε εταιρεία και ασφαλιστικό γραφείο, στα σωματεία, στις γενικές συνελεύσεις, στις γειτονιές να οργανώσουμε σχεδιασμένα την αντεπίθεσή μας. Στο πόλεμό τους να απαντήσουμε με πόλεμο.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε μαζικά στη τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΥΑΕ τη Δευτέρα 18/2 με επιπλέον θέμα τη κλαδική και την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Να επιβάλετε με τη παρουσία και τη ψήφο σας μια αγωνιστική στροφή στη λειτουργία του σωματείου. Σας καλούμε να πάρετε μέρος στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 20/2, να βρεθείτε στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δε δημοσιεύονται. Μπορείτε όμως και από εδώ να επικοινωνήσετε μαζί μας. Καλό είναι βέβαια ν' αφήσετε και κάποιο στοιχείο επικοινωνίας...