12 Φεβρουαρίου 2013

Για την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Evima



[Η παρακάτω ανακοίνωση μοιράστηκε στη σύσκεψη που διοργάνωσε για τους συναδέλφους της Evima η ΟΑΣΕ στις 12/2/2013]

Συνάδελφοι,
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει τη συμπαράστασή του στους συναδέλφους της Evima, που μέσα σε μία μέρα βρέθηκαν στο κατώφλι της ανεργίας μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας τους.

Δηλώνουμε πως θα βρεθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στο πλευρό τους, θα στηρίξουμε κάθε κινητοποίηση και τρόπο δράσης που θα αποφασίσουν οι ίδιοι συλλογικά, τόσο για τη διεκδίκηση τυχόν δεδουλευμένων και αποζημιώσεων, όσο και για τη δύσκολη συνέχεια. Τώρα απαιτείται να παραμείνουν ενωμένοι, να κινηθούν αγωνιστικά, να μην κλειστεί ο καθένας στο σπίτι του, στις προσωπικές του δυσκολίες και αδιέξοδα.

Είναι εκ του πονηρού η προσπάθεια που είναι σε εξέλιξη στο κλαδικό τύπο και στις υπόλοιπες εταιρείες, για άλλη μια φορά, να αποδωθούν τα πάντα απλά στη κακοδιαχείριση, στο προσωπικό πλουτισμό κάποιων. Φυσικά μπορεί να ισχύουν όλα αυτά. Για καπιταλιστική επιχείρηση μιλάμε. Όμως για μας η ανάκληση της άδειας της Evima και άλλων ασφαλιστικών αυτή τη περίοδο (λ.χ. Eurostar), ανεξάρτητα από τις εκάστοτε ιδιαιτερότητες, εντάσσονται σε ένα ενιαίο πλαίσιο. Είτε το πει κανείς «διαδικασία προσαρμογής στο Solvency», είτε το πει «πιο σφιχτό έλεγχο για ορθότερη λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς», η ουσία είναι μία. Αυτό είναι το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να έχει η ένταση του ανταγωνισμού, η «σωστή λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς» για τους εργαζόμενους: Κλείσιμο επιχειρήσεων, αφαίρεση κατακτήσεων, συνεχή ανασφάλεια και ανεργία.

Με αφορμή την τωρινή εξέλιξη πρέπει κάθε συνάδελφος στο κλάδο να συνειδητοποιήσει πόσο σημαντική είναι σήμερα η πάλη όλων των κλάδων, όλων των εργαζομένων για μια ικανοποιητική και καθολικής ισχύος Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η ενιαία πάλη ώστε να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας και να διερυνθούν τα δικαιώματα των ανέργων, η κοινωνική συμμαχία όλων των λαϊκών στρωμάτων για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

Καλούμε τον ΣΥΑΕ άμεσα να προχωρήσει στη λειτουργία επιτροπής ανέργων του κλάδου, που θα μαζεύεται τακτικά, θα συσπειρώνει τους άνεργους συναδέλφους, θα παίρνει σε επίπεδο κλάδου και ευρύτερα πρωτοβουλίες για να τους στηρίξει, θα παλεύει για τα προβλήματά τους σε συντονισμό με άλλα σωματεία.

Καλούμε τους συναδέλφους της Evima να συμμετέχουν στην Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στις Ασφαλιστικές Εταιρείες. Μπορείτε να στηριχθείτε στο ταξικό εργατικό κίνημα. Μπορείτε να στηριχθείτε-συμμετέχετε στις Λαϊκές Επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ στις γειτονιές της Αθήνας και παλεύουν για κάθε πτυχή της ζωής των ανέργων, για να μη διακοπεί το ρεύμα, το νερό, για δωρεάν μετακινήσεις, για το δικαίωμα στη περίθαλψη, τη μόρφωση των παιδιών τους κ.ά.

Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στη τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΥΑΕ, τη Δευτέρα 18/2, στις 18:00 στην αίθουσα της ΟΤΟΕ (Βησσαρίωνος 9, 4ος Όροφος). Με τη παρουσία και τη ψήφο σας να βοηθήσετε στην αλλαγή των συσχετισμών, να βοηθήσετε σε μια αγωνιστική στροφή στη λειτουργία του σωματείου.

Σας καλούμε, τέλος, να πάρετε απόφαση για μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 20 Φλεβάρη, στις 10:30 στην Ομόνοια.

Οργάνωση, Αλληλεγγύη, Πόλεμος στο Πόλεμο που μας έχουν κηρύξει.
Αυτή πρέπει να είναι η απάντησή μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δε δημοσιεύονται. Μπορείτε όμως και από εδώ να επικοινωνήσετε μαζί μας. Καλό είναι βέβαια ν' αφήσετε και κάποιο στοιχείο επικοινωνίας...